Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Φλεγόμενη… Βίγλα στην Αγία Ελένη

Ασκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 19/05/2017 - 10:05

«Δια… πυρός» στην πράξη, με την άσκηση, στα πλαίσια της πανελλαδικής «Δια πυρός 2017» που έγινε και στο νησί μας, στη Βίγλα της Αγίας Ελένης.

Σύμφωνα με το σενάριο, που ανέλυσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Yπηρεσίας Χίου και το είδαμε να εκτυλίσσεται, ένοικοι του ξενοδοχείου «Ερύθα» αντιλήφθηκαν σήμερα (Παρασκευή 19 Μαΐου 2017) στις 9.00 π.μ. πυρκαγιά στο λόφο της Βίγλας της Αγίας Ελένης και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αυτή έσπευσε αμέσως με οχήματα, ενώ αντίστοιχα ξεκινούσαν από τις εθελοντικές ομάδες της Όμικρον, της Ιωνίας, του Λιθίου και της ΛΕΦΕΔ. Ενώ Πυροσβέστες και εθελοντές επιχειρούσαν ήδη, ο Δήμος Χίου κατέφθανε με μια υδροφόρα ενώ συνέδραμε και το τμήμα ΠΣΕΑ της Περιφέρειας, λεωφορείο έφτανε ήδη στο ξενοδοχείο, το οποίο αντιμετώπισε την πυρκαγιά στον περιβάλλοντα χώρο του με δικά του μέσα, για να απομακρύνει με ασφάλεια τους ενοίκους, οι οποίοι επίσης πειθαρχημένα συμμετείχαν στην άσκηση.

Σύμφωνα με το σενάριο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προληπτικά ενεργοποιήθηκαν οι στρατιώτες του φυλακίου της Αγίας Ελένης, που κατάβρεχαν το χώρο πέριξ των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Στην όλη επιχείρηση συμμετείχε και η Ελληνική Αστυνομία.

 

Παρ, 23/03/2018 - 10:43

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χίου συνήλθε στις 15 Μαρτίου  στα γραφεία του συνδέσμου και συγκροτήθηκε σε σώμαως εξής:

Πρόεδρος: Καλογεράκης Παύλος Εφ Τχης (ΠΖ)

Αντιπρόεδρος: Αγγουλές Αντώνιος Εφ Τχης (ΠΒ)

Γραμματέας: Παπαδόπουλος Ηλίας Εφ Ανθλγός (ΠΖ)

Ταμίας: Μαΐστρος Κωνσταντίνος Εφ Ανθλγός (ΠΖ)

Έφορος: Βουδούρης Ανέστης Εφ Υπλγός (ΠΒ)

Μέλη: Σταμούλας Αριστοτέλης Εφ Λγός (ΜΧ), Κάρμαντζης Γεώργιος Εφ Υπλγός (ΠΖ), Μωυσάκης Παντελεήμων Εφ Υπλγός (ΠΖ), Φραγκομίχαλος Δημήτριος Εφ Ανθλγός (ΠΖ)