Φτάσαμε στα... μισά για να έχουμε ένα ικανοποιητικό ύψος βροχής

Από 30 έως 40 εκ. στους περισσότερους σταθμούς
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 05/01/2018 - 14:43

Οι βροχές του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη αποδείχθηκαν αρκετά καλές, σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέγραψαν οι βροχομετρικοί σταθμοί στο νησί μας, έχοντας ήδη πιάσει ένα μέσο όρο βροχής που κυμαίνεται από τα 25 έως τα 45 εκατοστά.

Μάλιστα σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως σημειώνει ο Σίμος Καραολάνης που παρακολουθεί από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης τα συγκεκριμένα δεδομένα των βροχομετρικών σταθμών, που λειτουργούν σε εθελοντική βάση, φέτος είχαμε περισσότερες βροχοπτώσεις, με διαφορά περίπου 20 εκατοστών, όσον αφορά το ύψος βροχής. Ωστόσο τόνισε ότι πέρσι καλύτερη βροχερή περίοδος ήταν εκείνη μετά τον Ιανουάριο, ενώ γενικά διαπιστώνεται ότι περνώντας τα χρόνια υπάρχει μια μετατόπιση των βροχών, από το Νοέμβρη και μέχρι τον Φλεβάρη.

Αναλυτικά οι μετρήσεις κατά σταθμό (σε παρένθεση οι μετρήσεις για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι)

Νέα Μονή 40 εκ. (22 εκ.)

Καρυές 36,5 εκ. (20 εκ.)

Καρδάμυλα 45 εκ. (18 εκ.)

Άγιοι Σαράντα 30,5 εκ. (15 εκ.)

Βαβύλοι 37,5 (19 εκ.)

Πυργί 40,5 εκ. (13 εκ.)

Πόλη 29 εκ. (15 εκ.)

Βολισσός 25 εκ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο νησί μας, έχοντας ως δεδομένο τον τρόπο που διαχειριζόμαστε το νερό, ένα καλό ύψος βροχής για να είναι ποιοτικά καλό το παρεχόμενο νερό στην κατανάλωση, είναι - κατά τον κ. Καραολάνη - τα 80 εκ. όταν σε άλλες περιοχές αυτό το επιτυγχάνουν με πολύ λιγότερες βροχές.

ikanopoiitiko_to_ypsos_vrohis

Σχετικά Άρθρα