Γενεόγραμμα από το Κέντρο παιδιού και εφήβου

Δευ, 07/11/2016 - 19:07

 

          Το Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης, με θέμα την σημασία του Γενεογράμματος στη ζωή μας.

 

          Ελάτε ν’ ανακαλύψουμε μαζί την οικογενειακή μας ιστορία ανοίγοντας τα σεντούκια του παρελθόντος, σε μια διαδρομή αυτογνωσίας που έχει σαν στόχο να κατανοήσουμε την προσωπική μας αλήθεια...

 

• Πόσο ενήμεροι είμαστε για τον τρόπο που ακολουθούμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στη ζωή μας;

         Ποιες από αυτές είναι επιλογή μας και ποιες μας μεταφέρονται ασυνείδητα από τις προηγούμενες γενιές;

         Σε ποιο βαθμό αυτές οι «δοσμένες» συμπεριφορές (patterns)μας εξυπηρετούν ή μας δυσκολεύουν;

 

          Οι συμμετέχοντες στις μηνιαίες συναντήσεις τους θα μελετήσουν τις ρίζες τους, θα προσεγγίσουν Οικογενειακά Μυστικά, Κρυμμένες Αλήθειες και Ιστορίες που έχουν εξυφάνει το πορτραίτο της οικογένειας που ανήκουν. Επίσης, θα ανακαλύψουν  πως αυτές οι επιρροές συνεχίζουν να καθορίζουν τη δική τους στάση ζωής, τις πεποιθήσεις, τις αποφάσεις, τις επιλογές, τις  απόψεις και τις συμπεριφορές τους.

 

          Την ομάδα θα συντονίζει η κλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, κ. Σώτη Ζούκα.

 

Οι συναντήσεις θα έχουν τρίωρη διάρκεια και θα πραγματοποιούνται μια φορά το μήνα, Σάββατο απόγευμα, με πρώτη συνάντηση στις 3/12/2016. Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

          Πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής έως τις 25/11/2016: Τμήμα Ψυχικής Υγείας Ενηλίκων, Εγκρεμού 30, κ. Χάρης Αυγουστάκης, Δευτέρα – Παρασκευή 14:00 – 21:00, τηλ. 22710-20000 (εσωτ. Γραμμή 3),  email: tpsye@kpechios.gr.

 

 

 

 

 

Το «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου», γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Παραμένοντας πιστό στις αρχές που όρισαν την ίδρυσή του, το 1996 στη Χίο, ως Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, έχει στηρίξει περισσότερους από 5.300 εξυπηρετούμενους (παιδιά, ενήλικες και τις οικογένειές τους). Ως ειδικά πιστοποιημένος φορέας του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, βασιζόμενος στις αρχές της Κοινοτικής Ψυχιατρικής, σκοπός του είναι η ποιοτική παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής παιδιών, εφήβων και ενηλίκων στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και της Ειδικής Αγωγής, στη Χίο και την  Αττική.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα