Για το καμπαναριό του Αϊ Στράτη Θυμιανών

Παρ, 27/07/2018 - 07:40
αρχείο

Aπόλυτη ήταν η επιτυχία της  εκδήλωσης για την ανακατασκευή του καμπαναριού της εκκλησίας του Αγίου Ευστρατίου Θυμιανών , που αποτελεί μοναδικό μνημείο και στολίδι του νησιού μας, στο «Μπαχάρι».

   Το εξοχικό κέντρο της Αγ. Ερμιόνης γέμισε ασφυκτικά ενώ άψογη ήταν η εξυπηρέτηση και περιποίηση από τον Νίκο Ρωξάνα, ο οποίος επιστράτευσε ολόκληρο προσωπικό του το οποίο έκανε τα πάντα για την ικανοποίηση όλων των παρευρισκόμενων.

   Από τις εθελόντριες κυρίες (24 συνολικά), με δικά τους έξοδα, ετοιμάστηκαν 300 ατομικές μερίδες που περιελάμβαναν η κάθε μία επτά είδη που προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους… Και βέβαια υπήρχε και καφές και τσάι.

   Ακολούθησε και Λαχειοφόρος αγορά με προσφορές από διάφορα Θυμιανούσικα καταστήματα αλλά και από κυρίες.  

   Να σημειώσουμε ότι το εν λόγω καμπαναριό έχει υποστεί τις φθορές του χρόνου και κρίθηκε αναγκαίο και απαραίτητο η ανακατασκευή του. Το κόστος είναι μεγάλο αλλά η Επιτροπή ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να συγκεντρώσει το αντίστοιχο ποσό.  

   Και βέβαια είναι ευπρόσδεκτη κάθε οικονομική βοήθεια πανταχόθεν, ώστε να αναστηλωθεί ένα κομμάτι της εκκλησίας που λαμπρύνει τον τόπο μας.