Χίος, Σάββατο 23 Ιουνίου

Η δράση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου

Τρί, 22/05/2018 - 17:03
αρχείο

Οπως ενημερώνει το γραφείου τύπου του Δήμου Χίου, τις ημέρες αυτές ολοκληρώθηκε, από τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Χίου, η ετήσια δράση του Κέντρου σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Συγκεκριμένα κατά το σχολικό έτος 2017-2018, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 20 επισκέψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού και  ενημερώθηκαν 225 εκπαιδευτικοί σχετικά με το Κέντρο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Επιπλέον αποτέλεσε ένα καθοριστικό βήμα για το άνοιγμα και την διατήρηση ενός διαλόγου, και μακροπρόθεσμα μιας συνεργασίας, με την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Στόχοι της δράσης ήταν:

  • Η Ενημέρωση για την στελέχωση του Κέντρου, τις υπηρεσίες, την ομάδα στόχο και το πλαίσιο της υποδοχής.
  • Η Ευαισθητοποίηση για ζητήματα έμφυλης βίας και κοινωνικού αποκλεισμού.
  • Η Παραπομπή γονέων στο Κέντρο ή δικτύωση με άλλες κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Η Πρόληψη του φαινομένου της έμφυλης βίας και διαχείριση ζητημάτων ισότητας των φύλων μέσα από την συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και συμμετοχή σε δράσεις που διοργανώνονται στο σχολικό πλαίσιο, όπως είναι οι θεματικές εβδομάδες.

                Ευχαριστούμε τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων που ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας καθώς και τα στελέχη του ΚΕΣΥΠ Χίου για την συνδρομή τους στην οργάνωση των επισκέψεων προς τα σχολεία.

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/06/2018 - 22:14
Ορμος του Λω

Αλλος ένας θάνατος την ώρα της κολύμβησης σημειώνεται στο νησί μας. Αφορά την 76χρονη Ελληνίδα Σ. Μ. που στις 2.00 μ.μ. ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θαλάσσια περιοχή του Ορμου του Λω. Παρά τις προσπάθειες παριστάμενου Οδοντίατρου, αλλά και του εκμισθωτή του Κυλικείου του Ορμου, που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, στο Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, βεβαιώθηκε ο θάνατος της, τα ακριβή αίτια τα οποία θα εξακριβωθούν μετά την διενέργεια σχετικής νεκροψίας.