Χίος, Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Η σημαία είναι το Άγιο Δισκοπότηρο του Έθνους μας

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 06/01/2017 - 12:31

"Ό,τι είναι για την Εκκλησία το Άγιο Δισκοπότηρο, είναι για το Έθνος μας η σημαία μας και συγχαίρω εκείνο το ελληνόπουλο που αρνήθηκε να υπογράψει πάνω της αυτόγραφο". Μ' αυτά τα λόγια και αναφορά στην πράξη του διεθνή μπασκετμπολίστα Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευλόγησε ανήμερα των Θεοφανίων την πίτα του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χίου, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε απολογισμός του έργου του Συνδέσμου από τον Πρόεδρό του, Παύλο Καλογεράκη, μίλησε ο έφεδρος Αξιωματικός Ηλίας Παπαδόπουλος και τιμήθηκαν ο Στρατιωτικός Διοικητής Χίου, Ταξίαρχος Γιώργος Μπικάκης, ο πολυνίκης Μαραθωνοδρόμος, Χριστόφορος Μερούσης και ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννης Καρκαζής.

Κοπή της πίττας των έφεδρων

Σάβ, 20/01/2018 - 19:07
Αιμοδοσία του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Το καλύτερο παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς έδωσε  στους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολειού.

Παρουσία των παιδιών τους οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, στήριξαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου δημιουργώντας την δική τους τράπεζα αίματος, που αποτελούσε και έναν βασικό στόχο του Συλλόγου, σύμφωνα με την πρόεδρο  του Στέλλα Πουλάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή μας βοήθησε στο να αναφερθούμε εκτενώς κατά την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε στον εθελοντισμό έτσι ώστε να μάθουν   τα παιδιά  την σπουδαιότητα του  να δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση, ανέφερε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου  Λίνα Τέττερη.

Κάθε τράπεζα αίματος που δημιουργείται μας χαροποιεί, ανέφερε η αιματολόγος του Νοσοκομείου Χίου  Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου.

 Στην αιμοδοσία λίγο πριν της λήξη της είχαν συγκεντρωθεί 24 φιάλες αίματος.