Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Ίδια με πέρσι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Οιννουσών-Πειραιά

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 13/03/2018 - 15:24

Δεκτό έκανε το Υπουργείο Ναυτιλίας το αίτημα των δημάρχων Ψαρών και Οινουσσών για ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και έτσι και τα δυο νησιά συνδέονται με ένα  δρομολόγιο την εβδομάδα.

«Το ίδιο είχαμε και την περσινή περίοδο, μόνο η ακτοπλοϊκή εταιρεία άλλαξε και κατά συνέπεια και οι μέρες», ανέφερε ο δήμαρχος Οινουσσών Στέφανος Βογιατζής, συμπληρώνοντας ότι από τις 13 Ιουνίου θα τεθεί σε εφαρμογή το θερινό πρόγραμμα δρομολογίων και θα αυξηθούν τα δρομολόγια σε δυο εβδομαδιαίως.

«Είναι πολύ εξυπηρετικό για κατοίκους, επισκέπτες, αλλά και επιχειρηματίες των νησιών αυτών η σύνδεση με τον Πειραιά», τόνισε ο κ. Βογιατζής.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ
Τετ, 25/04/2018 - 16:20

Παρουσία των δωρητών, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε στον Βροντάδο η Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησαν και οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια ένωσης του Βροντάδου (1918-2018) που θα κορυφωθούν τον Αύγουστο με το Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος χαρακτήρισε την Βιβλιοθήκη ως τον «υιό του» και ευχαρίστησε την Αλεξάνδρα Προκοπίου, για την δωρεά της.

«Θα σας ευγνωμονώ για αυτό σε όλη μου την ζωή» τόνισε ο σεβασμιότατος.

H κ. Προκοπίου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας του Βροντάδου, καθώς και τον εξοπλισμό ενώ για την δωρεά της αυτή τιμήθηκε με τον Σταυρό του Αγ.Ισιδώρου στην τελετή των εγκαινίων.

Η ίδια συγκινημένη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή αυτή λέγοντας «ότι δεν περίμενα να πάρω μια τόσο τιμητική διάκριση, γιατί θεωρώ αυτονόητο να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για τον τόπο του».

Στον ξεχωριστό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρθηκε ο καθηγητής Γρηγόρης Σπανός, λέγοντας ότι «θα συμβάλει στην πνευματική ανάταση του τόπου ιδιαίτερα σε εποχές που οι αξίες δοκιμάζονται όπως σήμερα».

Τέλος στην τελετή των εγκαινίων ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος βράβευσε τον Βρονταδούση μαθητή Αντωνη Χιωτέλη που διακρίθηκε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών .