Κάλεσμα εθελοντών για τη δενδροφύτευση στη Νέα Μονή

500 άτομα περιμένει να συμμετέχουν η διοργανώτρια Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων
Τετ, 22/10/2014 - 15:24

Με τη συνδρομή δεκάδων φορέων και με την προσδοκία ότι περίπου 500 άτομα θα συμμετάσχουν ενεργά, η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, προγραμματίζει για την Κυριακή το πρωί δενδροφύτευση στη Νέα Μονή.

Όπως είπε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην «Α» ο Πρόεδρος της Λέσχης, Μάρκος Τριπολίτης, η πρωτοβουλία αναπτύχθηκε στα πλαίσια της συνεργασία της Λέσχης με την ομάδα «Ο» και οργανώθηκε – όπως φαίνεται και από τα δελτία Τύπου της πρώτης – με κάθε λεπτομέρεια σε συνεργασία και με τη Δ/νση Δασών, με στόχο την Κυριακή να φυτευτούν πάνω από 4.000 δενδρύλλια, σε έκταση που έχει παραχωρήσει η Μητρόπολη.

Ήδη ο στρατός με μπουλντόζα διαμορφώνει το έδαφος, ενώ την Κυριακή – καιρού επιτρέποντος- από τις 8.30 το πρωί θα ξεκινήσει το πρώτο λεωφορείο, πίσω από το Δημαρχείο για να μεταφέρει δωρεάν τους συμμετέχοντες στη δράση στη Νέα Μονή.

Μεταξύ των εθελοντών θα είναι σπουδαστές από τις ΑΕΝ Χίου και Οινουσσών, αλλά και πρόσκοποι.

Άλλωστε – όπως είπε ο κ. Τριπολίτης – η Ναυτιλιακή Λέσχη Χίων, που ιδρύθηκε το 1999 και απαρτίζεται από 280 άτομα, που είναι κυρίως μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας του Πειραιά (εφοπλιστές, αρχιμηχανικοί, αρχιπλοίαρχοι κ.α.), έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια δράσεις που μεταξύ άλλων στοχεύουν στο χώρο της εκπαίδευσης (χορηγίες σε σχολεία, στην ΑΕΝ Μηχανικών, υποτροφίες).

Σχετικά Άρθρα