Χίος, Κυριακή 22 Ιουλίου

Καλή χρονιά με διαδήλωση... προβάτων

Τετ, 03/01/2018 - 07:45
Καλή χρονιά με διαδήλωση... προβάτων

Εμελλε να είναι η πρώτη επιχείρηση της Αστυνομίας για το 2018 και αυτή να φορά διαδήλωση, πλην όμως διαδήλωση... προβάτων.

Το ασυνήθιστο γεγονός σημειώθηκε στις 12.00 μ. όταν έκπληκτοι οι διαβάτες στην Πόλη είδαν μια διαδήλωση με... πρόβατα να διασχίζει τους δρόμους, με κατάληξη την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Ειδοποίησαν την αστυνομία, που κατέφθασε με ένα περιπολικό, πλην όμως η... διαδήλωση δεν ήταν από τις συνηθισμένες, αφού τα πρόβατα δεν υπάκουσαν στις... οδηγίες και  άρχισαν να ανηφορίζουν στον Αγιο Ιάκωβο. Τελικά έξω από την καθολική Εκκλησία τη λύση στην Αστυνομία της έδωσε η... ΔΕΗ.

Ο διερχόμενος τεχνικός της Σιδερής Αρακάς, έδειξε στους Αστυνομικούς το... κόλπο, που ήταν απλά η... σύλληψη του τράγου.

Μόλις αυτό επετεύχθη, ο τράγος εγκλωβίστηκε σε οικοπεδικό χώρο της οδού Αλλατίου, οι προβατίνες ακολούθησαν και αυτό που αναμένεται είναι ο εντοπισμός του μαντριού απ' όπου ξέφυγαν προκειμένου να επιστρέψουν σε αυτό.

Κυρ, 22/07/2018 - 11:27
Παγχιακό προσκύνημα

Παγχιακός τόπος προσκυνήματος και φέτος η Αγία Μαρκέλλα στο ομώνυμο αγίασμα και την Εκκλησία της Βολισσού. Από το απόγευμα χθες εκατοντάδες προσκυνητές βάδισαν έως την παραλία της Βολισσού από το Αίπος ή κοντινότερα σημεία. Μια πρώτη στάση μπορούσαν να πραγματοποιήσουν στην Κιβωτό Αιγαίου για μια δροσερή πορτοκαλάδα ενώ άλλη μια στάση υπήρχε στα Διευχά, όπου δροσερό νερό και μια μπανάνα για τη συνέχεια προσέφεραν οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού. Στην σημερινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

Παγχιακό προσκύνημαΠαγχιακό προσκύνημαΠαγχιακό προσκύνημα