Χίος, Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Καλή χρονιά με διαδήλωση... προβάτων

Τετ, 03/01/2018 - 07:45
Καλή χρονιά με διαδήλωση... προβάτων

Εμελλε να είναι η πρώτη επιχείρηση της Αστυνομίας για το 2018 και αυτή να φορά διαδήλωση, πλην όμως διαδήλωση... προβάτων.

Το ασυνήθιστο γεγονός σημειώθηκε στις 12.00 μ. όταν έκπληκτοι οι διαβάτες στην Πόλη είδαν μια διαδήλωση με... πρόβατα να διασχίζει τους δρόμους, με κατάληξη την Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Ειδοποίησαν την αστυνομία, που κατέφθασε με ένα περιπολικό, πλην όμως η... διαδήλωση δεν ήταν από τις συνηθισμένες, αφού τα πρόβατα δεν υπάκουσαν στις... οδηγίες και  άρχισαν να ανηφορίζουν στον Αγιο Ιάκωβο. Τελικά έξω από την καθολική Εκκλησία τη λύση στην Αστυνομία της έδωσε η... ΔΕΗ.

Ο διερχόμενος τεχνικός της Σιδερής Αρακάς, έδειξε στους Αστυνομικούς το... κόλπο, που ήταν απλά η... σύλληψη του τράγου.

Μόλις αυτό επετεύχθη, ο τράγος εγκλωβίστηκε σε οικοπεδικό χώρο της οδού Αλλατίου, οι προβατίνες ακολούθησαν και αυτό που αναμένεται είναι ο εντοπισμός του μαντριού απ' όπου ξέφυγαν προκειμένου να επιστρέψουν σε αυτό.

Σάβ, 20/01/2018 - 19:07
Αιμοδοσία του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Το καλύτερο παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς έδωσε  στους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολειού.

Παρουσία των παιδιών τους οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, στήριξαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου δημιουργώντας την δική τους τράπεζα αίματος, που αποτελούσε και έναν βασικό στόχο του Συλλόγου, σύμφωνα με την πρόεδρο  του Στέλλα Πουλάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή μας βοήθησε στο να αναφερθούμε εκτενώς κατά την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε στον εθελοντισμό έτσι ώστε να μάθουν   τα παιδιά  την σπουδαιότητα του  να δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση, ανέφερε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου  Λίνα Τέττερη.

Κάθε τράπεζα αίματος που δημιουργείται μας χαροποιεί, ανέφερε η αιματολόγος του Νοσοκομείου Χίου  Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου.

 Στην αιμοδοσία λίγο πριν της λήξη της είχαν συγκεντρωθεί 24 φιάλες αίματος.