Χίος, Πέμπτη 24 Μαΐου

Καλό κατευόδιο, σύντροφε Μιχάλη

Δευ, 22/01/2018 - 19:52
Μιχάλης Σφυράκης

Πυκνά τα σύννεφα, έριχναν βαριά τη σκιά τους πάνω από το κοιμητήρι του Αγίου Λουκά στο Βαρβάσι. Μουντό το τοπίο, απόγευμα της βροχερής γεναριάτικης Δευτέρας, την ώρα που σύντροφοι και φίλοι ξεπροβοδίζαμε  το Μιχάλη. Απέραντη θλίψη και ένα τεράστιο γιατί, για το φίλο που τόσο άδικα αποχωριζόμαστε.

Σύντροφε και φίλε Μιχάλη θα μας λείψεις. Η θέση σου στο καθιερωμένο καφεδάκι της Αλκυόνης θα μείνει κενή. Οι ατέρμονες συζητήσεις μας για την έλευση του σοσιαλισμού- που αλίμονο καθυστέρησε δραματικά να έλθει -   θα στερηθούν τη φωνή σου. Η παρέα στο μεσημεριάτικο ουζάκι  του Σαββάτου θα μείνει λειψή.   

Σύντροφε Μιχάλη θα λείψεις σε όλους μας, μα πρώτα και κύρια θα λείψεις  στη συντρόφισσα της ζωής σου την Ειρήνη και στα παιδιά σου. Στο εγγόνι σου που άγουρα στερήθηκε το χάδι του παππού του.

Καλό κατευόδιο Μιχάλη. Οι σύντροφοι και οι φίλοι σου θα σε θυμόμαστε για πάντα.

ΛΑΕ Χίου

Πέμ, 24/05/2018 - 18:10
φωτο ΓΕΣ

 

Την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, παρακολούθησε την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατεύματος «ΠΙΝΔΟΣ» (Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Λόχου Πεζικού κατά την Επίθεση), που πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Ασκήσεων «ΠΕΝΤΑΛΩΝΙ», με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων των Μονάδων της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας/«ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ», της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας/«ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΧΟΥ ΔΙΑΛΕΤΗ» και του Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕΘ) Καλπακίου.

Η άσκηση αυτή, την οποία παρακολούθησαν κάτοικοι και σχολεία της περιοχής, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της άριστης συνεργασίας μεταξύ του Ενεργού Στρατού και των Εθνοφυλάκων που έλαβαν μέρος.

Είμαστε υπερήφανοι για το μόνιμο προσωπικό, τους εθνοφύλακες και τους έφεδρους που συμμετείχαν, για το εξαιρετικά υψηλό τους φρόνημα, τον επαγγελματισμό, την αισιοδοξία και το πνεύμα νικητή που επιδεικνύουν σε κάθε τους δραστηριότητα.

Ενεργός Στρατός, Εφεδρεία και Εθνοφυλακή διασφαλίζουν την εδαφική μας ακεραιότητα.

 

φωτο ΓΕΣφωτο ΓΕΣ