Χίος, Παρασκευή 20 Απριλίου

Καπνός με... κούριερ

Πέμ, 23/11/2017 - 19:54

Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό.

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.

 

Από τις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου
Παρ, 20/04/2018 - 13:31

Στο  πλαίσιο εφαρμογής του επισιτιστικού προγράμματος-Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων/(ΤΕΒΑ) που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης και τοπικά συντονίζει ο Δήμος Χίου, όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Γιώργος Παπαδόπουλος, θα διανεμηθούν τις επόμενες ημέρες, από τον Δήμο Χίου, είδη διατροφής, καθώς επίσης και είδη καθαριότητας και ατομικής υγιεινής αποκλειστικά και μόνο για τους δικαιούχους του συγκεκριμενου προγράμματος, που σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν είναι 650 οικογένειες (δηλ. σχεδόν 2.000 άτομα).

Η διανομή θα γίνει από την Τρίτη 24/04 έως και την Πέμπτη 26/04/2018 .

Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Χίου (περιφερειακός δρόμος πόλης, περιοχή <<Καστρομηνάς>>) για την παραλαβή τους, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Τρίτη 24/04, Τετάρτη 25/04 και Πέμπτη 26/04 και ώρα 09.00΄–14.00΄ & 17.00-20.00΄

Τα προς διάθεση είδη είναι τα εξής:

-Κοτόπουλο

-Κρέας χοιρινό νωπό

-Τυρί φέτα

-Λάχανο

-Γάλα εβαπορέ

-Ελαιόλαδο

-Ζάχαρη

-Ζυμαρικά

-Σάλτσα πελτές

-Φακές

-Φασόλια

-Καθαριστικό γενικής χρήσεως

-Σκόνη πλυντηρίου

-Υγρό πιάτων

-Γάλα παιδικό εβαπορέ

-Βρεφικό γάλα σκόνη

-Κρέμες δημητριακών

-Κρέμες ριζάλευρο

-Μωρομάντηλα

-Πάνες

Ειδικά για την κατηγορία των αστέγων, επιπλέον όλων των ανωτέρω, θα διατεθούν και: Οδοντόβουρτσες, Οδοντόπαστες και σαμπουάν.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσέρχονται με την Αστυνομική τους Ταυτότητα και το έντυπο ένταξής τους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ (ή ΚΕΑ, όπου πρέπει να έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ).

Όσον αφορά τα ξηρά προϊόντα και μόνο, η διανομή τους θα συνεχίσει μέχρι την Δευτέρα 07/05 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (08.00-14.00΄). Για δε τα νωπά, μετά την παρέλευση του προβλεπομένου τριημέρου, τυχόν εναπομείνασες ποσότητες θα διατεθούν στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου προς παρασκευή φαγητού.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Κοιν. Παντοπωλείο Δήμου Χίου, στο τηλ.: 2271043643.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι στόχος τους είναι η διανομές να γίνονται ανά δίμηνο (όσον αφορά την ξηρά τροφή και τα καθαριστικά και τα είδη ατομικής υγιεινής), ενώ όσον αφορά τα νωπά τρόφιμα θα γίνουν 4 διανομές κατ' έτος.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του προγράμματος του κοινωνικού παντοπωλείου (περίπου 450 οικογένειες) δεν μπορούν να λάβουν τα συγκεκριμένα είδη από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ.