Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Κάτοικοι του Χαλκειούς "μπλόκαραν" την μεταφορά οικίσκων στην ΒΙΑΛ - Συνεχής ενημέρωση

Αντιδρούν στην επέκταση του Κ.Υ.Τ.
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 29/11/2017 - 10:30

Την είσοδο ανενεργού στρατοπέδου στην περιοχή του Χαλκειούς, έκλεισαν λίγο μετά τις 10 το πρωί σήμερα, κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να αποτρέψουν την έξοδο οικίσκων, που πρόκειται να τοποθετηθούν στην πρώην ΒΙΑΛ, για τη στέγαση προσφύγων - μεταναστών. Οι κάτοικοι που διαφωνούν με την επέκταση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών στην περιοχή τους, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί όσο χρειαστεί. Πριν προβούν σ'αυτήν την ενέργεια ήδη είχε γίνει η μεταφορά 4 οικίσκων, ενώ στο στρατόπεδο υπάρχουν ακόμη πάνω από 30.

Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει διακριτική αστυνομική παρουσία.

Θυμίζουμε ότι χθες στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ο Δήμαρχος γνωστοποίησε ότι θα κατατεθούν άμεσα ασφαλιστικά μέτρα για την μη επέκταση του Κέντρου, με εξαίρεση μόνο τις εργασίες που αφορούν υγειονομικής φύσεως ζητήματα (π.χ. αποχέτευση).

Nέα ενημέρωση 12.10 μ.μ.:

Τα ασφαλιστικά μέτρα κατατέθηκαν, θα συζητηθούν στο Ειρηνοδικείο στη 1 μ.μ.

Οι κάτοικοι παραμένουν έξω από το Στρατόπεδο "Αργέντη", αναμένοντας τις εξελίξεις. Εκεί βρίσκεται και ο Αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην βεβιασμένη κίνηση του υπουργείου να μεταφέρει τους οικίσκους, λίγες ώρες μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την μη επέκταση του Κέντρου. "Δεν οδηγεί πουθενά όλο αυτό. Δεν υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές για να γίνει επέκταση, ούτε ύδρευση, ούτε αποχέτευση. Η λύση είναι μία: να γίνει μεταφορά προσφύγων - μεταναστών, είτε στην ηπειρωτική Ελλάδα, είτε στις χώρες τους, εφ'όσον δε δικαιούνται άσυλο", ανέφερε ο κ. Μπελέγρης στο Ράδιο "Α".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος του Χαλκειούς, Κ. Φουτράκης, ο οποίος ανέφερε ότι ενημερώθηκαν για τη μεταφορά των οικίσκων το πρωί, όταν ήταν στο Ειρηνοδικείο μαζί με τους δικηγόρους κ.κ. Νύκτα και Σπηλιόπουλο και κατέθεταν τα ασφαλιστικά μέτρα. "Το ποτήρι έχει υπερχειλίσει. Ο κόσμος θα αντιδράσει", ανέφερε ο κ. Φουτράκης.

 

Nέα ενημέρωση: 12.30

Όπως ανέφερε πριν λίγο στο Ράδιο "Α" ο δικηγόρος Ν. Νύκτας αυτό που έγινε σήμερα με τη εν κρυπτώ και δολίως μεταφορά οικίσκων στη ΒΙΑΛ, ενώ ήταν γνωστή η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε νόμιμο και κλονίζει για μια ακόμη φορά την πίστη των κατοίκων, απέναντι στην πολιτεία και τις προθέσεις της.

"Από το δήμο έχει καταγγελθεί η σύμβαση παραχώρησης και σήμερα καταθέσαμε τα ασφαλιστικά μέτρα περιμένοντας στη 1 το μεσημέρι την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής και τον ορισμό ημερομηνίας για την εκδίκασή τους. Ελπίζω να δοθεί η προσωρινή διαταγή και να δούμε νηφάλια το θέμα.", είπε ο κ. Νύκτας και ενημέρωσε ότι έχουν προσφύγει και κατά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής αλλά και κατά της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, τόσο για τη διακοπή των εργασιών δημιουργίας της βάσης όσο και για τη μεταφορά των κοντέινερς.


Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 26/04/2018 - 20:11
φωτο Σύλλογος Πολυτέκνων

Με μια άκρως συμβολική κίνηση, την ώρα, που με βάση τα στατιστικά στοιχεία και χωρίς να δίνει σημασία καμιά Κυβέρνηση η Ελλάδα γερνάει και ότι γερνάει πεθαίνει, ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος κάλεσε στην ομομαστική του εορτή στην Εκκλησία του Αγίου Μάρκου τα παιδιά των πολυτέκων του νησιού μας και από τα προσωπικά του έσοδα χάρισε σε κάθε παιδί από ένα δώρο. Ο Σύγγολος Πολυτέκνων ευχαρίστησε για την χειρονομία.