Κεραυνοβολήθηκε 60χρονος στο Λατόμι

Κλάδευε ακουμπώντας καλώδια της ΔΕΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 13/02/2015 - 13:18

Πολλά χρόνια έκανε την ίδια δουλειά ο 60χρονος Αναστάσιος Μπόης, από το Λατόμι, πατέρας τεσσάρων κοριτσιών. Άνθρωπος της προσφοράς, όπως λένε οι γείτονές του, κάθε χρόνο σχεδόν κλάδευε ένα ωραίο φύκο που είχε στην αυλή του, για τη γιορτή του Αγίου Ανθίμου, στο εκκλησάκι που βρίσκεται δίπλα, σχεδόν, στο σπίτι του, στην κεντρική οδό Λατομίου, στη συμβολή των οδών Σταματίας Γλύκα και Αγίου Ανθίμου, στάση Παγιαύλα. Αυτή τη φορά όμως ήταν άτυχος, ένα κλαδί του δένδρου ακούμπησε στον γειτνιάζοντα με τον μαντρότοιχό του μετασχηματιστή υψηλής τάσεως της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

“Από το πρωί κρεμάγαμε σημαιάκια για τη γιορτή του Αγίου Ανθίμου”, μας είπαν γείτονές του, "τελειώσαμε και έμεινε να κλαδέψει το δένδρο, για να είναι καθαρή η πρόσβαση στο εκκλησάκι. Ξαφνικά ακούσαμε μια έκρηξη και κόπηκε το ρεύμα, διαπιστώσαμε ότι αυτό αφορούσε μόνο τον δρόμο μας και ειδοποιήσαμε τη ΔΕΗ”. Σοκαρισμένος ένας τεχνίτης της, που έφτασε πρώτος, είδε τον άτυχο 60χρονο κρεμασμένο στα κλαδιά, είδε και την μεταλλική σκάλα που χρησιμοποίησε για να κλαδέψει και… κατάλαβε.

Όπως μας εξήγησαν τεχνικοί της ΔΕΗ, το ρεύμα στους μετασχηματιστές είναι 220 Volt αλλά λίγο πιο πάνω γίνεται 20.000. Ακόμα όμως και τα 220 να ακούμπησε ήταν αρκετά για να του αφαιρέσουν τη ζωή. Αν χρησιμοποιούσε ξύλινη σκάλα, μας είπαν, μπορεί και να μην πέθαινε αλλά ο συνδυασμός ξύλου που ακουμπάει στα ηλεκτροφόρα σύρματα και μεταλλικής σκάλας είναι θανατηφόρος. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως συνεργεία της ΔΕΗ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Αστυνομία, ενώ ασθενοφόρο μετέφερε τον άτυχο 60χρονο στο Νοσοκομείο. Προανάκριση διεξάγει το Αστυνομικό τμήμα Χίου.

Κεραυνοβολήθηκε 60χρονος στο Λατόμι - "Κλάδευε ακουμπώντας καλώδια της ΔΕΗ"

Σχετικά Άρθρα