Κλειστοί για ένα 24ωρο …και βλέπουμε, οι παιδικοί σταθμοί

ΕΝΑ ΣΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 20/02/2018 - 15:50

«Λουκέτο»  στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έβαλαν οι δήμοι, ανάμεσα τους και ο δήμος Χίου, διαμαρτυρόμενοι για την  προωθούμενη κυβερνητική ρύθμιση που εντάσσει  στην υποχρεωτική εκπαίδευση τα  παιδιά από την ηλικία των  4 ετών.

Οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, οι δήμαρχοι  και οι συνδικαλιστικοί φορείς εκτιμούν ότι η ρύθμιση αυτή, θα υποβαθμίσει  τους παιδικούς σταθμούς, θα οδηγήσει σε σταδιακή μείωση του αριθμού των παιδιών με συνέπεια και την απώλεια θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει και προβλήματα στις οικογένειες των νηπίων, καθώς είναι όχι μόνο διαφορετικό το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων, σε σχέση με τους παιδικούς σταθμούς, αλλά και η χρονική περίοδο λειτουργίας τους, για παράδειγμα οι δημοτικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά τους δυο από τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες.

Σε τοπικό επίπεδο οι εργαζόμενοι  στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκαν τόσο με τον Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού, όσο και με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Παντελή Καμπούρη, εισπράττοντας και από τους δυο την πλήρη στήριξη στην διαμαρτία τους.

 «Η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά κάνει… πριν το βούδι το σκοινί», είπε ο Μανώλης Βουρνούς στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους αναφερόμενος, εκτός όλων των άλλων στις ελλείψεις υποδομών στα νηπιαγωγεία που είναι ανέτοιμα να υποδεχτούν μεγαλύτερο αριθμό νήπιων.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος  του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης που εστιάστηκε στις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται κυρίως στο κομμάτι  εξευρέσης χρηματοδοτήσεων ,προκειμένου να λειτουργούν οι παιδικοί  σταθμοί καλύπτοντας τις ολοένα και  αυξανόμενες ανάγκες.

«Αν ισχύσει αυτή η νομοθετική ρύθμιση  μας ανατρέπει κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό» τόνισε ο κ. Καμπούρης, συμπληρώνοντας ότι αυτή τη στιγμή οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί εξυπηρετούν 520 παιδιά με 150 εξ αυτών να πρέπει να μεταφερθούν στο νηπιαγωγείο αν αύριο, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ Καμπούρης, ισχύσει η κυβερνητική ρύθμιση.

 Από την πλευρά τους τόσο  η  Αγγελική Γκιουβέτση, εργαζομένη σε παιδικό σταθμό και μέλος του ΔΣ των ΟΤΑ Χίου, αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου Γιώργος Σαραντάκης, εξήγησαν την υποβάθμιση που θα γίνει στην δομή ,στις θέσεις εργασίας που θα χαθούν αλλά και στην ψυχολογία των μικρών παιδιών που εκτιμούν ότι δεν είναι έτοιμα να ενταθούν τόσο νωρίς στο σχολικό περιβάλλον.

Την στήριξη του στους εργαζόμενους εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αμπαζής που υποστήριξε ότι η ΚΕΔΕ προωθεί τον θάνατο των εργαζομένων υιοθετώντας ελαστικές μορφές εργασίας.

Η θέση αυτή του πρόεδρου του ΝΤ ΑΔΕΔΥ προκάλεσε την έντονη  αντίδραση του Μανώλη Βουρνού , που ζήτησε από τον συνδικαλιστή να ανακαλέσει αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση θα τον καταγγείλει στην ΚΕΔΕ.

Προς στιγμή υπήρξε μια μικρή ένταση, με τους εργαζόμενους να παρακολουθούν , μάλλον αδιάφορα την αντιπαράθεση  ανησυχώντας περισσότερο για το εργασιακό τους μέλλον παρά για τις κορώνες που ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

httpswww.youtube.comwatchvm5ymti28na8

Σχετικά Άρθρα