Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας στη Χίο για τις συντάξεις ομογενών

Παρ, 10/03/2017 - 15:27

Κλιμάκιο του γραφείου των Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας ( Social Security Administration) σε συνεργασία με την Ένωση Ομογενών Χίου θα πραγματοποιήσει την ετήσια πλέον καθιερωμένη επίσκεψη του για ενημέρωση συνταξιοδοτικών θεμάτων στο νησί μας την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017, στις 11:00 π.μ στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου «ΧΑΝΔΡΗΣ».

Σκοπός της επίσκεψης θα είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις και εφαρμογές στις Συντάξεις του Social Security Administration.

Για το σκοπό αυτό, κλιμάκιο της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας, ειδικευόμενοι σε συνταξιοδοτικά θέματα, θα επισκεφθούν το νησί μας, πρόθυμοι να λύσουν οποιοδήποτε συνταξιοδοτικό πρόβλημα  απασχολεί τους ομογενείς.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τον Επίτροπο της Ένωσης Ομογενών Χίου, κ. Παντελή Μπουρνιά στα τηλέφωνα 22710-44616 (Τρίτη 11:00-13:00 και Πέμπτη 18:00-20:00) και 6976360694, ή στο Γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας της Αθήνας στο τηλέφωνο 210-7202426 καθημερινά από 8.30-12.00 εκτός Τετάρτης.

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ
Τετ, 25/04/2018 - 16:20

Παρουσία των δωρητών, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε στον Βροντάδο η Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησαν και οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια ένωσης του Βροντάδου (1918-2018) που θα κορυφωθούν τον Αύγουστο με το Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος χαρακτήρισε την Βιβλιοθήκη ως τον «υιό του» και ευχαρίστησε την Αλεξάνδρα Προκοπίου, για την δωρεά της.

«Θα σας ευγνωμονώ για αυτό σε όλη μου την ζωή» τόνισε ο σεβασμιότατος.

H κ. Προκοπίου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας του Βροντάδου, καθώς και τον εξοπλισμό ενώ για την δωρεά της αυτή τιμήθηκε με τον Σταυρό του Αγ.Ισιδώρου στην τελετή των εγκαινίων.

Η ίδια συγκινημένη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή αυτή λέγοντας «ότι δεν περίμενα να πάρω μια τόσο τιμητική διάκριση, γιατί θεωρώ αυτονόητο να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για τον τόπο του».

Στον ξεχωριστό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρθηκε ο καθηγητής Γρηγόρης Σπανός, λέγοντας ότι «θα συμβάλει στην πνευματική ανάταση του τόπου ιδιαίτερα σε εποχές που οι αξίες δοκιμάζονται όπως σήμερα».

Τέλος στην τελετή των εγκαινίων ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος βράβευσε τον Βρονταδούση μαθητή Αντωνη Χιωτέλη που διακρίθηκε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών .