Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Κτηματολόγιο σε όλη την Χίο μέσα στο 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Παρ, 09/02/2018 - 15:13

 

Σε ετοιμότητα έχει  τεθεί η Δημοτική αρχή προκειμένου να υποδεχτεί την εφαρμογή  του Κτηματολογίου σε περιοχές της Χίου, που είχαν μένει έκτος, την προηγούμενη περίοδο.

Ειδικότερα, το Κτηματολόγιο θα εφαρμοστεί στις ΔΕ Καρδαμύλων, Ομηρούπολης, Μαστιχοχωρίων και Αμανής με τον δήμαρχο Μανώλη Βουρνού να τονίζει το «σφικτό» χρονικό πλαίσιο που θα έχουν στην διάθεση τους οι πολίτες , όταν ξεκινήσει η εφαρμογή του κτηματολογίου, προκειμένου να  δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους.

«Δυστυχώς, η νέα περίοδο της κτηματογράφησης έχει πολύ μικρό χρόνο, περίπου  ένα τρίμηνο, για να  δηλωθούν οι ιδιοκτησίες στις ανωτέρω περιοχές» ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι «για το λόγο αυτό, θα προτείνω στην επομένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συσταθεί μια επιτροπή έτσι ώστε να μπορούν να ενημερώνονται οι πολίτες.

Στην επιτροπή ο δήμαρχος Χίου θα  προτείνει να συσταθεί  μια ομάδα εργασίας που θα αποτελείται από  2 δημ. Συμβούλους, 1 εκπρόσωπο των συμβολαιογράφων, 1 απο το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, 1 εκπρόσωπο του δικηγορικού σύλλογο και 1υπαλληλο της υπηρεσίας.

«Στην ουσία θα ζητήσω να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας, ετσί ώστε να ενημερώσει τον κόσμο αλλά και να προλάβει την δημιουργία προβλημάτων αξιοποιώντας την εμπειρία περιοχών που έχει ήδη εφαρμοστεί το κτηματολόγιο», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 20:51
Η Πυροσβεστική ήρθε ταχύτατα

Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε λίγες μέρες από καυστήρα αυτή τη φορά  στην ίδια περιοχή. Εκδηλώθηκε στις 8.20 μ.μ. σε ξυλοκάζανο σπιτιού στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Τραχύ στο Φραγκοβούνι. Στο σημείο έσπευσαν 3 οχήματα και 7 άνδρες  της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να επέμβουν καθώς την πυρκαγιά έσβησαν οι ιδιοκτήτες προτού αυτή εξαπλωθεί.

 

 

Οπως διαβάζουμε σε σχετικές ενημερωτικές ιστοσελίδες η συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα της εγκατάστασης, πρέπει να γίνεται μια φορά τον χρόνο.

Καλό είναι οι εργασίες συντήρησης και καθαρισμού να γίνονται μετά το τέλος του χειμώνα αμέσως μετά από την βαριά χρήση όπου είναι ακόμη φρέσκα τα κατάλοιπα της καύσης.

Έτσι αποφεύγεται πιθανή εμφάνιση διάβρωσης του λέβητα η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στη δημιουργία οπών (τρυπών).

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το φθινόπωρο για την δουλειά αυτή.

Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες αυτές πρέπει να γίνονται πάντοτε από αδειούχο τεχνίτη (καυστηρατζή).

Αυτός είναι και ο μόνος που μπορεί να εκδώσει επίσημο φύλλο συντήρησης - ελέγχου στο οποίο θα αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός αδείας του.
 

Ποιες είναι λοιπόν οι κυριότερες εργασίες συντήρησης:

• Καθαρισμός και συντήρηση του καυστήρα και του λέβητα

• Κατάλληλη ρύθμιση του καυστήρα για οικονομία καυσίμου και ελαχιστοποίηση των εκπομπών

• Έλεγχος καυσαερίων

• Έλεγχος και λίπανση του κυκλοφορητή

• Έλεγχος αυτοματισμών

• Έλεγχος καλής λειτουργίας
 

Γιατί πολύ απλά ένα καλοσυντηρημένο και καλορυθμισμένο σύστημα καυστήρα - λέβητα αυξάνει την συνολική θερμική απόδοση της εγκατάστασης μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση καυσίμου μέχρι και κατά 50%.

Επιπλέον, η τακτική συντήρηση του συστήματος καυστήρα - λέβητα αυξάνει τον χρόνο ζωής του και μειώνει τις πιθανότητες κάποιας σοβαρής βλάβης, σε αντίθεση με ένα σύστημα που συντηρείται ελλιπώς.

Γενικά το κόστος συντήρησης δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό αν και διαφέρει από πόλη σε πόλη. Σε κάθε περίπτωση αποσβένεται από την εξοικονόμηση πετρελαίου που επιτυγχάνεται από την ομαλή λειτουργία του καυστήρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι συντηρώντας τις εγκαταστάσεις θέρμανσης εξασφαλίζετε την ασφάλεια τόσο την δική σας, όσο και των παιδιών σας.

(Φωτο αρχείου)