Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Μπράβο!!! Δέχτηκαν ότι η σκλήρυνση κατά πλάκας δεν είναι αναστρέψιμη ασθένεια

Τετ, 07/02/2018 - 16:48
Σκλήρυνση κατά πλάκας

Το έκαναν και αυτό να εντάξουν την σκλήρυνση κατά πλάκας στις αναστρέψιμες ασθένειες!

Ε, αφού τους χτύπησαν και οι... πέτρες, εξέδοσαν από το υπουργείο Εργασίας την παρακάτω ανακοίνωση:

Η βελτίωση της καθημερινότητας και η ανακούφιση των ατόμων με αναπηρία, αποτελεί προτεραιότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Ζητήσαμε από την Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για τον προσδιορισμό των ποσοστών αναπηρίας και των μη αναστρέψιμων παθήσεων την επανεξέταση της πρόσφατης εισήγησής της, αναφορικά με τη Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Η Επιτροπή συνεδρίασε σήμερα (σ.σ.: 6/2/18) και εισηγήθηκε την ένταξη στις μη αναστρέψιμες παθήσεις της ασθένειας της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας, στις περιπτώσεις της πρωτοπαθώς ή δευτεροπαθώς προϊούσας μορφής της νόσου όπου ο πάσχων δεν επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα λειτουργικότητας, ικανοποιώντας το σχετικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα εκδοθεί νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία θα περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες τροποποιήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι:

-Ο προϊσχύων κατάλογος με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, που καταρτίστηκε το Νοέμβριο του 2013, δεν περιελάμβανε την ασθένεια της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

-Με Υπουργική Απόφαση στις 8.1.2018, οι μη αναστρέψιμες παθήσεις διευρύνθηκαν από 43 σε 143.

Σχετικά Άρθρα

Μετά τις 4 μ.μ. σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης
Παρ, 20/07/2018 - 14:56

Αυτή τη φορά βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ και όχι προγραμματισμένη διακοπή σταμάτησε τη λειτουργία των αφαλατώσεων στο Μηλιγγά και στο Θόλος με αποτέλεσμα να μη δίνεται νερό στο δίκτυο. Η ΔΕΥΑΧ ενημερώνει ότι μετά τις 4 μ.μ. σήμερα αναμένεται σταδιακά η αποκατάσταση  της  παροχής των δικτύων.