Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Να πάω στη... Σούδα να μην πληρώνω ΔΕΗ;

Βασίλης Φοράκης:Τα παιδιά μου ζουν σε… αποθήκη και τα εξαιρούν από την Πρόνοια
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 10/02/2017 - 15:31

Ο ρατσισμός κάπως έτσι γεννιέται. “Αν ήμουν μετανάστης μπορεί να με βοηθούσαν”, λέει αγανακτισμένος ο Βασίλης Φοράκης, κάτοικος Κάστρου. Καρκινοπαθής με αναπηρία, προσπαθεί με την πενιχρή σύνταξή του να βοηθά και τον άνεργο γιο του, που μένει με την οικογένειά του -έχει δυο παιδιά- σε μια... αποθήκη, απέναντι από το σπίτι του. Στα χέρια του κρατά το χαρτί της αναπηρίας και τη ΔΕΗ, που αδυνατεί να πληρώσει. “Ορίστε”, μας δείχνει, “με το καλώδιο αυτό δίνω ρεύμα στην… αποθήκη αυτή, που μένουν τα παιδιά μου. Μέχρι πρότινος τους έδινε ένα επίδομα η Πρόνοια, τώρα τους το ‘κοψαν επειδή λέει τους… φιλοξενώ. Πού, μέσα στην αποθήκη; Κακά τα ψέματα” συμπληρώνει και άντε να του αποδώσεις άδικο. “Αν ήταν τα παιδιά και τα εγγόνια μου στη… Σούδα θα είχαν και στέγη και ρεύμα και φαγητό.”.

 

 

Οικογένεια Βασίλη Φοράκη στο Κάστρο - Τα παιδιά μου ζουν σε… αποθήκη και τα εξαιρούν από την Πρόνοια

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Ομήρειο το Σάββατο στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για την υγεία - Επόμενος "σταθμός" ο εθισμός στο διαδίκτυο
Τετ, 17/01/2018 - 10:16

Την υγεία θέτουν στο επίκεντρο οι εκδηλώσεις του Γενάρη στο Ομήρειο στα πλαίσια της ενότητας «Ομηρείου Έργα» , παρουσιάζοντας το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ομιλίες των καρδιολόων του Νοσοκομείου Χίου, Θανάση Καρτάλη και Πέτρου Βούτα, σχετικά με την αναγνώριση και την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 7.30, με αντικείμενο των εθισμό των ανηλίκων στο διαδίκτυο και ομιλητή τον παιδοψυχολόγο του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, Γιώργο Πυλαρινό.

Πρόβάλλοντας τις δύο εκδηλώσεις το Ομήρειο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σημειώνει, μεταξύ άλλων για την ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα:

«Όπως είναι γνωστό, τα καρδιαγγειακά νοσήµατα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν µάστιγα στις προηγμένες χώρες και τείνουν να µετατραπούν σε σοβαρή απειλή για τον πλανήτη. Αποτελούν την κύρια αιτία θνησιµότητας στον κόσµο, καθώς ένας στους δύο περίπου θανάτους στην Ευρώπη, οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ιατρική εξέταση που να μπορεί να προβλέψει πότε και ποιος άνθρωπος θα υποστεί ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό. Όμως, η αναγνώριση των συμπτωμάτων των καρδιαγγειακών νοσημάτων και η πρόληψη των παραγόντων που τα προκαλούν είναι αυτό που μπορεί να μας θωρακίσει».

Επίσης σε σχέση με την παρουσίαση του θέματος «ανήλικοι και εθισμός στο διαδίκτυο», αναφέρει τα εξής:

« Όπως είναι ήδη γνωστό, η ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση εθισμού. Εκδηλώνεται με συμπεριφορές εμμονής, παρορμητισμό, έντονη ανάγκη για χρήση όλο και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και παραμέληση της αυτοφροντίδας. Η συννοσηρότητα με ψυχιατρικές ή οργανικές διαταραχές είναι συχνή. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων της ψυχικής υγείας. Ο παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Γιώργος Πυλαρινός στην εισήγησή του θα παρουσιάσει το πρόβλημα, τις πολύπλευρες διαστάσεις του καθώς και τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης, και θα μας δοθεί η ευκαιρία να του θέσουμε τα ερωτήματά μας και να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας.»