Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Νέα κινητοποίηση για τη μη μεταφορά οικίσκων στην πρώην ΒΙΑΛ - Συνεχής ενημέρωση

Πρόταση Εισαγγελέως να περάσουν 5 κοντέινερ για τα προσφυγόπουλα- Αρνητική απάντηση και "πάγωμα" μέχρι να βγει απόφαση στα "ασφαλιστικά μέτρα" ζητούν οι κάτοικοι
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 08/02/2018 - 09:05

Μια ακόμη κινητοποίηση κατοίκων του Χαλκειούς είναι σε εξέλιξη αυτήν την ώρα για τη μη μεταφορά των υπολοίπων οικίσκων(κατ’ εκτίμηση 15), που βρίσκονται στο στρατόπεδο Αργέντη, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Αλλοδαπών.

Από τις 5 τα ξημερώματα κάτοικοι, στο άκουσμα της πληροφορίας ότι γερανοφόρο όχημα θα μετέφερε τους οικίσκους, συγκεντρώθηκαν στον χωματόδρομο, που οδηγεί από τον κόμβο Ζυφιά προς την πρώην ΒΙΑΛ, αφού η άλλη είσοδος στο χώρο από το Χαλκειός έχει αποκλειστεί από αστυνομική δύναμη.

Στην περιοχή βρίσκονται η Εισαγγελέας Σπυριδούλα Σταυράτη, ο Αστυνομικός Δ/ντής, Γιώργος Κεβόπουλος και ισχυρή αστυνομική δύναμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Μπελέγρης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Κ. Φουτράκης. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συζήτηση με την εισαγγελέα η οποία πρότεινε να περάσουν τουλάχιστον 5 οικίσκοι που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση παιδιών που βρίσκονται στο Κέντρο, κάτι που δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτό.

Από την άλλη εκείνο που υποστηρίζουν οι κάτοικοι είναι να “παγώσει” η μεταφορά όλων των οικίσκων έως ότου εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Δήμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκεται και ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Β. Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς.

 

9.50 π.μ. Στο χώρο των συγκεντρωθέντων, και αυτή τη φορά, αρκετοί ιερείς.

nea_kinitopoiisi_ton_katoikon_toy_halkeioys

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 22/02/2018 - 20:07
ΦΟΒ

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βροντάδου και του 4 ου Γυμνασίου Χίου σε συνεργασία με το Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Β. στον Αγ. Γεώργιο Βροντάδου διάλεξη με ομιλήτρια την κα Καλλιόπη Τσεμπέρη, σύμβουλο Οικογενειακού Προγραμματισμού και Σεξουαλικής Αγωγής του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και της UNICEF και πρώην καθηγήτριας του ΤΕΙ Αθήνας με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στη διαφυλική αγωγή και σεξουαλική ανάπτυξη των εφήβων»​.

Μετά τη διάλεξη η ομιλήτρια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Επειδή η σεξουαλική αγωγή είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής για το οποίο υπεύθυνοι είμαστε πρωτίστως εμείς, οι γονείς, διοργανώνουμε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση.

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι γονείς είτε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο είτε αποφεύγουμε να συζητήσουμε με τα παιδιά μας γύρω από τα θέματα αυτά, με αποτέλεσμα να αποκτούν μια διαστρεβλωμένη άποψη είτε από τους συνομήλικούς τους είτε από το διαδίκτυο.

Θα χαρούμε λοιπόν να σας δούμε στην αίθουσα του ΦΟΒ και να συζητήσουμε με την ομιλήτρια κα Τσεμπέρη τις απορίες σας και πώς να απαντάτε στις απορίες των παιδιών σας. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη σωστή, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των γονέων, γι’ αυτό η παρουσία σας σ’ αυτή την πολύ σπουδαία εκδήλωση κρίνεται από τους διοργανωτές απαραίτητη.

Η κα Καλλιόπη Τσεμπέρη μαζί με την πρόεδρο της UNICEF κα Σοφία Τσιτζίκου το πρωί της ίδιας μέρας στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των δύο σχολείων θα επισκεφθούν τα πιο πάνω Γυμνάσια και θα συζητήσουν με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για τα δικαιώματα των παιδιών και για θέματα σεξουαλικής αγωγής.

Για τους διοργανωτές

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βροντάδου Θεοδώρα Μαθιούδη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4 ου Γυμνασίου Χίου Γεώργιος Γιαννάς

Ο πρόεδρος του Φ.Ο.Β. Πολύδωρος Στείρος