Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Οδοντιατρικός προληπτικός έλεγχος σε 33 σχολεία της Χίου

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ" ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 20/02/2018 - 16:04

Περισσότεροι από 1000 μαθητές δημοτικών σχολείων και 250 μαθητές νηπιαγωγείων, θα εξεταστούν προληπτικά και δωρεάν μέσα από το πρόγραμμα στοματικής υγείας που πραγματοποιεί το «χαμόγελο του παιδιού» με τον δήμο Χίου,τον οδοντιατρικό σύλλογο και την διεύθυνση πρωτοβ/θμιας εκπαίδευσης.

«Το χαμόγελο του παιδιού» βοηθά και στηρίζει κάθε παιδί, που έχει ανάγκη, αλλά ταυτόχρονα στηρίζει και κάθε μορφή πρόληψης στηριζόμενο στην  βοήθεια δεκάδων εθελοντών» ανέφερε ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος που βρέθηκε στην Χίο, προκειμένου να συντονίσει το πρόγραμμα.

Οι επισκέψεις της κινητής μονάδας ξεκίνησαν από το Ειδικό σχολειό και την Λαγκάδα, ενώ ακολουθούν και άλλα σχολεία της περιφέρειας όπως το Λίθι, το Θολοποτάμι ,οι Καρυές,  σε ένα πρόγραμμα που ολοκληρώνεται τις 2 Μαρτίου, ενώ στο πλάνο είναι και τα σχολεία Οινουσσών και Ψαρών, αλλά σε επόμενη χρονική περίοδο.

Συνολικά η κινητή μονάδα θα επισκεφτεί 15 δημοτικά εξετάζοντας 1140 μαθητές και 18 νηπιαγωγεία εξετάζοντας 250 νήπια.

Για μια φθίνουσα πορεία στην στοματική υγεία των παιδιών τα τελευταία 10 χρόνια, ίσως και λόγο της οικονομικής κρίσης, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου, Ανδρέας Καραμούζος.

«Δυστυχώς το 28.6% των παιδιών ηλικίας 5 ετών έχουν ουλίτιδα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η πρόληψη είναι ο πυλώνας της υγείας.

Για μια θετική πρωτοβουλία, που θα βοηθήσει και θα ευαισθητοποιήσει εκατοντάδες μικρά παιδιά έκανε λόγο ο προϊστάμενος της Α/θμιας εκπαίδευσης Αριστείδης Κελεπερτζής, που ευχαρίστησε και τον δήμο Χίου ζητώντας παράλληλα ενίσχυση τέτοιων δράσεων.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ
Τετ, 25/04/2018 - 16:20

Παρουσία των δωρητών, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου, εγκαινιάστηκε στον Βροντάδο η Βιβλιοθήκη «Άγιος Αγαπητός» της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Με την εκδήλωση αυτή ξεκίνησαν και οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια ένωσης του Βροντάδου (1918-2018) που θα κορυφωθούν τον Αύγουστο με το Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο.

Συγκινημένος ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος χαρακτήρισε την Βιβλιοθήκη ως τον «υιό του» και ευχαρίστησε την Αλεξάνδρα Προκοπίου, για την δωρεά της.

«Θα σας ευγνωμονώ για αυτό σε όλη μου την ζωή» τόνισε ο σεβασμιότατος.

H κ. Προκοπίου, ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ανακατασκευή του κτιρίου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας του Βροντάδου, καθώς και τον εξοπλισμό ενώ για την δωρεά της αυτή τιμήθηκε με τον Σταυρό του Αγ.Ισιδώρου στην τελετή των εγκαινίων.

Η ίδια συγκινημένη ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χίου για την τιμή αυτή λέγοντας «ότι δεν περίμενα να πάρω μια τόσο τιμητική διάκριση, γιατί θεωρώ αυτονόητο να κάνει ο καθένας ότι μπορεί για τον τόπο του».

Στον ξεχωριστό ρόλο που φιλοδοξεί να διαδραματίσει η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρθηκε ο καθηγητής Γρηγόρης Σπανός, λέγοντας ότι «θα συμβάλει στην πνευματική ανάταση του τόπου ιδιαίτερα σε εποχές που οι αξίες δοκιμάζονται όπως σήμερα».

Τέλος στην τελετή των εγκαινίων ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος βράβευσε τον Βρονταδούση μαθητή Αντωνη Χιωτέλη που διακρίθηκε στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών .