Οι Ανιχνευτές Πρόσκοποι της Λέσβου στη Χίο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 19/08/2016 - 07:22
Οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης έξω από το Ίδρυμα Τσάκου

Μετά τις πετυχημένες κατασκηνώσεις των Λυκοπούλων και των Προσκόπων ήρθε η ώρα για μια πετυχημένη θερινή μεγάλη δράση υπαίθρου για τους Ανιχνευτές της Μυτιλήνης (μεγάλους έφηβους προσκόπους). Και ήταν μια πραγματικά πετυχημένη μεγάλη δράση για την οποία δουλέψανε καλά όλοι οι συμμετέχοντες.
 
Μια βδομάδα στη μυροβόλο Χίο γεμάτη έρευνα για τη μαστίχα. Για τα μαστιχοχώρια, τα προβλήματα στο προϊόν και στους ανθρώπους του από την τελευταία μεγάλη δασική πυρκαγιά, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό του μοναδικού αυτού προϊόντος.
Αλλά και συναντήσεις γνώσης για το γειτονικό νησί, με το Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη τους ανθρώπους του νησιού και αδελφούς προσκόπους από το Βόλο, τη Χαλκίδα και φυσικά τη Χίο. Με διαδρομές στη φύση του και στις θάλασσες. Και φυσικά με προσφορά στους ηλικιωμένους του Γηροκομείου της Χίου «Ζωρζής Γ. Μιχαληνός».
Μια βδομάδα δεν φτάνει στη Χίο. Χρειάζεται να επιστρέφεις...
 
Οι Πρόσκοποι της Λέσβου ευχαριστούν θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της δράσης στη Χίο. Τον Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσών κ. Μάρκο. Τον Δήμαρχο Χίου Μανώλη Βουρνού και τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη. Τη διοίκηση των υπεραστικών ΚΤΕΛ. Τους ανθρώπους των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού στο Αρχαιολογικό και στο Βυζαντινό Μουσείο, του Ναυτικού Μουσείου Χίου και του Μουσείου Μαστίχας του ΠΙΟΠ στο Πυργί. Τους ανθρώπους του νησιού και τους αδελφούς προσκόπους από το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Χίου και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου.
Τέλος ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη διοίκηση και το προσωπικό της «Blue Star Ferries» που μετέφεραν δωρεάν τους Ανιχνευτές και τους βαθμοφόρους του προς και από τη Χίο.

Σχετικά Άρθρα