Χίος, Κυριακή 22 Ιουλίου

"Οι διαφορετικοί"

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΧΙΟΥ ΣΕ CD ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΓΚΥΡΑ"
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 23/10/2017 - 00:35
Από αριστερά όρθιοι: Δέσποινα Ουζουνίδου, Νίκος Κόρμαλος, Γιάννα Κουμή,  Μαρία Παπαδοπούλου, Ασπασία Τσαγκάτου και Ιφιγένεια Μητσάνη.
Ηχητικό απόσπασμα: 

ΤΟΝ περασμένο Μάιο οι εκδόσεις «Άγκυρα» διοργάνωσαν το πρώτο Πανελλήνιο Μουσικό Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας και όλες τις βαθμίδες, είχαν ετοιμάσει τα δικά τους antibullying τραγούδια, γράφοντας τη μουσική και τους στίχους, τα οποία και παρουσίασαν στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΓΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ" του Δήμου Κηφισιάς υπό την αιγίδα του οποίου έγινε και η εκδήλωση.

Διαγωνίστηκαν τελικά 10 τραγούδια και βραβεύθηκαν τα 5, αλλά αυτό που έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση ήταν ένα τραγούδι εκτός συναγωνισμού, από το νησί μας!

Πρόκειται για το τραγούδι «οι διαφορετικοί» τους στίχους του οποίου έγραψαν η Δέσποινα Ουζουνίδου (βοηθητικό προσωπικό του Εργαστηρίου Eıδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χίου) και η Ασπασία Τσαγκάτου, Μουσικός, που έγραψε και τη μουσική και συνόδευσε στο αρμόνιο τα παιδιά Μαρία Παπαδοπούλου και Νίκο Κόρμαλο από το ΕΕΕΕΚ Χίου, καθώς και την Ιφιγένεια Μητσάνη από το 7ο Δημοτικό Σχολείο πέρσι, φέτος μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου. Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή συζητήσεις και ιδέες των παιδιών στα πλαίσια δράσης ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές ιδιαιτερότητες και συνεργασίας με παιδιά από κανονικά σχολεία, που συντόνισε η εκπαιδευτική ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Χίου, Γιάννα Κουμή.

Ήταν τόσο θερμή η αποδοχή του κοινού που αποφασίστηκε στο CD που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο διάστημα οι εκδόσεις «Άγκυρα» με όλα τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν –με τον τίτλο "ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;’’- να συμπεριληφθεί και το τραγούδι από το ΕΕΕΕΚ Χίου.

Έτσι, όλοι οι συντελεστές βρέθηκαν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο στούντιο του «Ράδιο Αλήθεια» προκειμένου να ηχογραφήσουν το τραγούδι τους.

Ήταν μία μοναδική εμπειρία και για εκείνους και για εμάς, τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν τη δυνατότητα να φανούμε κι εμείς χρήσιμοι στην προσπάθεια που κάνουν, ενώ υποσχόμαστε ότι το τραγούδι τους θα έχει τη δική του θέση στη μουσική βιβλιοθήκη μας, ώστε να γίνει κτήμα και όλων των ακροατών του ραδιοφώνου μας, γιατί πραγματικά η ερμηνεία των παιδιών θα τους εκπλήξει. 

Πολλά μπράβο σε όλους!

Ε-ΑΝ

 

Μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω το τραγούδι και τη μοναδική ερμηνεία των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/07/2018 - 11:27
Παγχιακό προσκύνημα

Παγχιακός τόπος προσκυνήματος και φέτος η Αγία Μαρκέλλα στο ομώνυμο αγίασμα και την Εκκλησία της Βολισσού. Από το απόγευμα χθες εκατοντάδες προσκυνητές βάδισαν έως την παραλία της Βολισσού από το Αίπος ή κοντινότερα σημεία. Μια πρώτη στάση μπορούσαν να πραγματοποιήσουν στην Κιβωτό Αιγαίου για μια δροσερή πορτοκαλάδα ενώ άλλη μια στάση υπήρχε στα Διευχά, όπου δροσερό νερό και μια μπανάνα για τη συνέχεια προσέφεραν οι εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού. Στην σημερινή Θεία Λειτουργία χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Χίου κ. Μάρκος, Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

Παγχιακό προσκύνημαΠαγχιακό προσκύνημαΠαγχιακό προσκύνημα