Χίος, Κυριακή 21 Ιανουαρίου

"Οι διαφορετικοί"

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΕΕΕΕΚ ΧΙΟΥ ΣΕ CD ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΓΚΥΡΑ"
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 23/10/2017 - 00:35
Από αριστερά όρθιοι: Δέσποινα Ουζουνίδου, Νίκος Κόρμαλος, Γιάννα Κουμή,  Μαρία Παπαδοπούλου, Ασπασία Τσαγκάτου και Ιφιγένεια Μητσάνη.
Ηχητικό απόσπασμα: 

ΤΟΝ περασμένο Μάιο οι εκδόσεις «Άγκυρα» διοργάνωσαν το πρώτο Πανελλήνιο Μουσικό Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων ενάντια σε κάθε μορφή βίας.

Μαθητές από όλες τις περιοχές της χώρας και όλες τις βαθμίδες, είχαν ετοιμάσει τα δικά τους antibullying τραγούδια, γράφοντας τη μουσική και τους στίχους, τα οποία και παρουσίασαν στην κατάμεστη Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "ΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΓΚΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ" του Δήμου Κηφισιάς υπό την αιγίδα του οποίου έγινε και η εκδήλωση.

Διαγωνίστηκαν τελικά 10 τραγούδια και βραβεύθηκαν τα 5, αλλά αυτό που έκλεψε στην κυριολεξία την παράσταση ήταν ένα τραγούδι εκτός συναγωνισμού, από το νησί μας!

Πρόκειται για το τραγούδι «οι διαφορετικοί» τους στίχους του οποίου έγραψαν η Δέσποινα Ουζουνίδου (βοηθητικό προσωπικό του Εργαστηρίου Eıδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Χίου) και η Ασπασία Τσαγκάτου, Μουσικός, που έγραψε και τη μουσική και συνόδευσε στο αρμόνιο τα παιδιά Μαρία Παπαδοπούλου και Νίκο Κόρμαλο από το ΕΕΕΕΚ Χίου, καθώς και την Ιφιγένεια Μητσάνη από το 7ο Δημοτικό Σχολείο πέρσι, φέτος μαθήτρια του 3ου Γυμνασίου. Το τραγούδι γράφτηκε με αφορμή συζητήσεις και ιδέες των παιδιών στα πλαίσια δράσης ενσωμάτωσης παιδιών με ειδικές ιδιαιτερότητες και συνεργασίας με παιδιά από κανονικά σχολεία, που συντόνισε η εκπαιδευτική ψυχολόγος του ΕΕΕΕΚ Χίου, Γιάννα Κουμή.

Ήταν τόσο θερμή η αποδοχή του κοινού που αποφασίστηκε στο CD που θα κυκλοφορήσουν σε λίγο διάστημα οι εκδόσεις «Άγκυρα» με όλα τα τραγούδια που διαγωνίστηκαν –με τον τίτλο "ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;’’- να συμπεριληφθεί και το τραγούδι από το ΕΕΕΕΚ Χίου.

Έτσι, όλοι οι συντελεστές βρέθηκαν το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο στούντιο του «Ράδιο Αλήθεια» προκειμένου να ηχογραφήσουν το τραγούδι τους.

Ήταν μία μοναδική εμπειρία και για εκείνους και για εμάς, τους ευχαριστούμε που μας έδωσαν τη δυνατότητα να φανούμε κι εμείς χρήσιμοι στην προσπάθεια που κάνουν, ενώ υποσχόμαστε ότι το τραγούδι τους θα έχει τη δική του θέση στη μουσική βιβλιοθήκη μας, ώστε να γίνει κτήμα και όλων των ακροατών του ραδιοφώνου μας, γιατί πραγματικά η ερμηνεία των παιδιών θα τους εκπλήξει. 

Πολλά μπράβο σε όλους!

Ε-ΑΝ

 

Μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω το τραγούδι και τη μοναδική ερμηνεία των παιδιών.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 20/01/2018 - 19:07
Αιμοδοσία του 2ου Δημοτικού Σχολείου

Το καλύτερο παράδειγμα εθελοντικής προσφοράς έδωσε  στους μικρούς μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου η αιμοδοσία που διοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολειού.

Παρουσία των παιδιών τους οι γονείς, αλλά και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, στήριξαν την πρωτοβουλία του Συλλόγου δημιουργώντας την δική τους τράπεζα αίματος, που αποτελούσε και έναν βασικό στόχο του Συλλόγου, σύμφωνα με την πρόεδρο  του Στέλλα Πουλάκη.

Η πρωτοβουλία αυτή μας βοήθησε στο να αναφερθούμε εκτενώς κατά την διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε στον εθελοντισμό έτσι ώστε να μάθουν   τα παιδιά  την σπουδαιότητα του  να δίνεις χωρίς να περιμένεις ανταπόκριση, ανέφερε η διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Χίου  Λίνα Τέττερη.

Κάθε τράπεζα αίματος που δημιουργείται μας χαροποιεί, ανέφερε η αιματολόγος του Νοσοκομείου Χίου  Ηλέκτρα Δημητρακοπούλου.

 Στην αιμοδοσία λίγο πριν της λήξη της είχαν συγκεντρωθεί 24 φιάλες αίματος.