Χίος, Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

Οι Δρόμοι Υγείας έχουν τη δική τους ιστορία

και η INTERAMERICAN τρέχει μαζί με τους πολίτες!
Παρ, 10/11/2017 - 16:16

Το τρέξιμο, έξω από τους ρυθμούς και τα βάρη των ποικίλων υποχρεώσεων που το κάνουν αλληγορικά υποχρεωτικό για όλους, αποτελεί μια έκφραση σωματικής και πνευματικής απελευθέρωσης και υγείας. Μέσα από τις πολλές κοινωνικές πρωτοβουλίες της για την υγεία, η INTERAMERICAN εδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται σταθερά με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αθήνας (ΣΔΥΑ), που οργανώνει Αγώνες Δρόμου Υγείας στην πρωτεύουσα και στην περιφέρεια. Η εταιρεία είναι πάντα στις εκδηλώσεις με ασθενοφόρο και εξειδικευμένο προσωπικό της Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας και θα υποστηρίξει, με αυτό τον τρόπο, τον 35ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Νοεμβρίου για ενηλίκους (10 χιλιόμετρων) και παιδιά (2 χιλιομέτρων). Φέτος, η INTERAMERICAN ήταν αρωγός και στον Αγώνα Δρόμου υγείας 20 χιλιομέτρων του ΣΔΥΑ, που οργανώθηκε τον Μάρτιο.

 

Ο ΣΔΥΑ είναι ο πρώτος Σύλλογος Δρομέων που ιδρύθηκε στην Ελλάδα, το 1981. Έχει σημαντικό αριθμό μελών - δρομέων μικρών, μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων. Στόχο του Συλλόγου αποτελεί η διάδοση του λαϊκού μαζικού αθλητισμού, με παροχή σχετικών ευκαιριών και δυνατοτήτων σε κάθε πολίτη.

 

Η INTERAMERICAN, μέσα από τις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που αναλαμβάνει, προβάλλει την αξία του δικαιώματος στην υγεία, τον αθλητισμό και το πολιτισμό. Η εταιρεία, ειδικότερα για την υποστήριξη αθλητικών εκδηλώσεων μαζικής συμμετοχής, αξιοποιεί την κοινωνική διάσταση των υποδομών της στην υγεία και στην άμεση βοήθεια. Με παροχή σχετικών υπηρεσιών βοήθειας έχει καλύψει κατά την τελευταία πενταετία τις ανάγκες περισσοτέρων από 70 εκδηλώσεις. Στις 21 Οκτωβρίου η INTERAMERICAN ήταν συνεπής στο ετήσιο ραντεβού υποστήριξης και του «Night Run» του Δήμου Καλλιθέας.     

Πέμ, 22/02/2018 - 20:07
ΦΟΒ

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Βροντάδου και του 4 ου Γυμνασίου Χίου σε συνεργασία με το Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου διοργανώνουν την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φ.Ο.Β. στον Αγ. Γεώργιο Βροντάδου διάλεξη με ομιλήτρια την κα Καλλιόπη Τσεμπέρη, σύμβουλο Οικογενειακού Προγραμματισμού και Σεξουαλικής Αγωγής του Ελληνικού Συνδέσμου Οικογενειακού Προγραμματισμού, του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού της Β΄ Πανεπιστημιακής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (Αρεταίειο Νοσοκομείο) και της UNICEF και πρώην καθηγήτριας του ΤΕΙ Αθήνας με θέμα: «Ο ρόλος των γονέων στη διαφυλική αγωγή και σεξουαλική ανάπτυξη των εφήβων»​.

Μετά τη διάλεξη η ομιλήτρια θα απαντήσει σε ερωτήσεις του ακροατηρίου. Επειδή η σεξουαλική αγωγή είναι ένα πολύ σημαντικό μάθημα ζωής για το οποίο υπεύθυνοι είμαστε πρωτίστως εμείς, οι γονείς, διοργανώνουμε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία-συζήτηση.

Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι γονείς είτε δεν γνωρίζουμε τον τρόπο είτε αποφεύγουμε να συζητήσουμε με τα παιδιά μας γύρω από τα θέματα αυτά, με αποτέλεσμα να αποκτούν μια διαστρεβλωμένη άποψη είτε από τους συνομήλικούς τους είτε από το διαδίκτυο.

Θα χαρούμε λοιπόν να σας δούμε στην αίθουσα του ΦΟΒ και να συζητήσουμε με την ομιλήτρια κα Τσεμπέρη τις απορίες σας και πώς να απαντάτε στις απορίες των παιδιών σας. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό συμβάλλουμε στη σωστή, έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση των γονέων, γι’ αυτό η παρουσία σας σ’ αυτή την πολύ σπουδαία εκδήλωση κρίνεται από τους διοργανωτές απαραίτητη.

Η κα Καλλιόπη Τσεμπέρη μαζί με την πρόεδρο της UNICEF κα Σοφία Τσιτζίκου το πρωί της ίδιας μέρας στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας των δύο σχολείων θα επισκεφθούν τα πιο πάνω Γυμνάσια και θα συζητήσουν με τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για τα δικαιώματα των παιδιών και για θέματα σεξουαλικής αγωγής.

Για τους διοργανωτές

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Βροντάδου Θεοδώρα Μαθιούδη

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 4 ου Γυμνασίου Χίου Γεώργιος Γιαννάς

Ο πρόεδρος του Φ.Ο.Β. Πολύδωρος Στείρος