Χίος, Δευτέρα 16 Ιουλίου

Οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας αγωνίζονται για την ζωή

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 12/11/2017 - 12:42

Αλλο ένα μήνυμα κουράγιου και αλληλεγγύης, έδωσε το τοπικό Σωματείο πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, πραγματοποιώντας σχετική επιστημονική ημερίδα ενημέρωσης της νόσου, το πρωϊ της Κυριακής στο Ξενοδοχείο Χανδρής, παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας Πόπης Μαράκα.

"Λέμε τι έχουμε, δεν το κρύβουμε είπε, δεν κλεινόμαστε σπίτι μας, συνεχίζουμε τη ζωή μας, προσέχουμε αλλά δεν το βάζουμε κάτω, έχουμε μαι ασθένεια, που δεν είναι κληρονομική, που δεν μεταδίδεται, που δεν είναι θανατηφόρα. Μας αλλάζει τη ζωή μας, αλλά εμείς, κατάληξε η Πρόεδρος, την αρπάζουμε από το χέρι και πορευόμαστε μαζί της, σε νέες πιά συνθήκες.

 Πριν αρχίσει το επιστημονικό μέρος της Ημερίδας, την εκδήλωση άνοιξε καταθέτοντας την δική του προσωπική περίπτωση ο Πρόεδρος του τοπικού σωματείου Σταμάτης Κλουμάσης.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 16/07/2018 - 11:02

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο 78χρονος που το απόγευμα της περασμένης Τρίτης πυροβόλησε και τραυμάτισε 16χρονο Σύρο πρόσφυγα-αιτούντα άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι του 78χρονου, προκειμένου να αποτρέψουν την προφυλάκιση του πελάτη τους, πρότειναν να μπει σε κατ' οίκον περιορισμό αλλά και να αναλάβει το κόστος της μετάβασης στον Πειραιά, ώστε να του τοποθετηθεί ειδική συσκευή ηλεκτρονικού ελέγχου «βραχιολάκι». Η πρόταση ωστόσο απορρίφτηκε.

Ο 78χρονος, που έχει καταδικασθεί στο παρελθόν δύο φορές για δυο δολοφονίες (ενός φίλου του και της συζύγου του) παραμένει προσωρινά προφυλακισμένος στις φυλακές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, καθώς εκκρεμεί κατά της απόφασης προσφυγή των δικηγόρων του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης.

Πηγή: ΑΜΠΕ