Χίος, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Οπου υπάρχουν... άνθρωποι

"Aυτό που δεν χρειάζεσαι, εγώ το έχω ανάγκη"
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 19/10/2016 - 15:44

Είναι από τις κινήσεις που από τη μια αναδεικνύουν το πρόβλημα της φτώχιας στις μέρες μας, αλλά από την άλλη δείχνει την υγιή αντίδραση της κοινωνίας υπέρ όσων υποφέρουν.

Αναφερόμαστε για ένα απλό σανίδι με καρφιά, που υπάρχει έξω από κατάστημα ενοικίασης ταινιών, στην αρχή της οδού Κουντουριώτη και στη συμβολή της με την οδό Ευαγγελιστρίας.

Εκεί, μια ζωγραφισμένη ανθρώπινη φιγούρα δίνει το μήνυμα: “Aυτό που δεν χρειάζεσαι, εγώ το έχω ανάγκη”. Δεν χρειάζονται παραπάνω λόγια. Δεκάδες συμπολίτες μας, κυρίως βράδυ, κρεμούν σε ένα από τα καρφιά μια σακούλα με πακέτο μιας χρήσεως, όπου μέσα έχουν το φαγητό που τους περίσσευσε. Μέχρι το πρωί οι σακούλες δεν υπάρχουν. Όπως σεμνά αφήνουν κάποιοι το φαγητό, το ίδιο αθόρυβα κάποιοι το παίρνουν.

Μακάρι κάποτε να εκλείψει αυτή η ανάγκη, αλλά μέχρι τότε δεν παύει να αποτελεί μια δυνατή πράξη ανθρωπιάς. 

 

Aυτό που δεν χρειάζεσαι, εγώ το έχω ανάγκη - Μια σεμνή ανθρώπινη πρωτοβουλία

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/02/2018 - 18:56
Βοστάνειο

Νεκρό ανασύρθηκε από τις ρόδες αυτοκινήτου που το παρέσυρε στις 3 περίπου το μεσημέρι της Παρασκευής, πεντάχρονο αγοράκι, προσφυγόπουλο Συριακής καταγωγής. Το δυστύχημα συνέβη επί της κεντρικής επαρχιακής οδού Μυτιλήνης - Μανταμάδου, στο ύψος του καταυλισμού του Καρά Τεπέ όπου διέμενε το άτυχο παιδί με την εννεαμελή οικογένεια του.

Το πεντάχρονο άτυχο παιδί είχε βγει από τον καταυλισμό μόνο του χωρίς συνοδό και παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να περάσει κάθετα τον πολυσύχναστο κεντρικό οδικό άξονα της ανατολικής Λέσβου, προκειμένου να μεταβεί σε κάποια από τις πολλές άτυπες δομές που λειτουργούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στην περιοχή γύρω από τον μεγάλο δημοτικό καταυλισμό. Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου μεταφέρθηκε διαγνώσθηκε και τυπικά ο θάνατος του.

Ας σημειωθεί ότι η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, δεν υπάρχει δυνατότητα νόμιμης διάβασης πεζών από το ένα σημείο του δρόμου στο άλλο και τέλος δεκάδες αυτοκίνητα εργαζομένων στον καταυλισμό ή απασχολουμένων σε μη κυβερνητικές οργανώσεις παρκάρουν από τη μια και από την άλλη μεριά δημιουργώντας πολύ κακές συνθήκες ορατότητας σε διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ