Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Πείστηκε να κατεβεί από το δέντρο, που απειλούσε να κρεμαστεί, μετανάστης στην ΒΙΑΛ

Πέμ, 12/10/2017 - 15:57
Απόπειρα αυτοκτονίας πρόσφυγα - μετανάστη στην ΒΙΑΛ

Αίσιο τέλος είχε τελικά η απειλή μετανάστη - πρόσφυγα στην ΒΙΑΛ, που στις 12.00 μ. ανέβηκε σε έναν πεύκο, που βρίσκεται στην είσοδο του καταυλισμού και χρησιμοποιώντας ένα συρματόσχοινο απειλούσε να κρεμαστεί.

Αμέσως κινητοποιήθηκε Αστυνομική δύναμη, που με τη χρήση διερμηνέα πληροφορήθηκε ότι ο Συρικής καταγωγής, περίπου 30 χρονος μετανάστης - πρόσφυγας ζητούσε να εξεταστεί η αίτηση ασύλου του, καθώς όπως υποστήριζε βρίσκεται στη Χίο 5 μήνες και ουδείς του έχει δώσει σημασία.

Την ώρα που διαρκούσε η διαπραγμάτευση, η Πυροσβεστική, που έφτασε στο σημείο, άπλωσε στο μεταξύ προστατευτικό σεντόνι στο έδαφος, ενώ ήδη Πυροσβέστης είχε σκαρφαλώσει από άλλο σημείο και συγκεκριμένα από την οροφή της ΒΙΑΛ στον πεύκο έτοιμος να κόψει το συρματόσχοινο, ώστε ο μετανάστης - πρόσφυγας να μην μπορεί να το χρησιμοποιήσει.

Τελικά δεν χρειάστηκε η Πυροσβεστική παρέμβαση αφού στο μεταξύ, είτε ο μετανάστης την είχε αντιληφθεί, είτε το ξανασκέφθηκε, τελικά δέχτηκε να κατεβεί από τον πεύκο και να σταματήσει η αναστάτωση.

Οπως μας έλεγε στη διάρκεια του ρεπορτάζ έμπειρος Πυροσβέστης, όποιος είναι αποφασισμένος να αυτοκτονήσει, ούτε κάθεται να κουβεντιάσει, ούτε επιδιώκει να γίνει θέαμα, το κάνει και τελειώνει. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν είναι παρά ένα μέσο πίεσης, που αν δεν τιμωρηθεί παραδειγματικά θα συνεχιστεί.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 10:39

Αμανάτι... στο αεροδρόμιο της Χίου έχουν μείνει οι επιβάτες δύο πτήσεων από Χίο για Θεσσαλονίκη, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στην αναμονή για σχεδόν 2 ώρες βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Χίου οι επιβάτες της πτήσης της Ολυμπιακής, που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 8.45 και της SKAY express που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση για τις 9.15π.μ.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αναμένεται να αποκατασταθούν μετά το μεσημέρι, οπότε θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών.