Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Περισσότερο... φως Χριστουγέννων

Τρί, 14/11/2017 - 14:59

Περισσότερο... φως Χριστουγέννων υπόσχεται ότι θα ρίξει στα κεντρικά – εμπορικά σημεία της πόλης, αλλά και στην περιφέρεια η Δημοτική Αρχή, που ξεκίνησε από την Παρασκευή τις εργασίες τοποθέτησης του φωτεινού Χριστουγεννιάτικου διακοσμου, προσδοκώντας ότι αυτές θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του Νοέμβρη.

Εκτός των οδών Απλωταριάς,  Βενιζέλου και Ροδοκανάκη, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, Γ. Καραμανή, για πρώτη φορά  θα μπουν φωτιστικά στις οδούς Λιβανού και Καλαμπόκα, θα φωτιστεί επίσης ο δρόμος της Μητρόπολης και ενδεχομένως οι οδοί Αμάντου και Αργέντη, ενώ υπάρχει συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για να εξασφαλιστούν άδειες από ιδιοκτήτες κτισμάτων στις παρόδους της Απλωταριάς, ώστε να μπουν στα ακίνητά τους φωτιστικά.

Όσο για το φωτισμό δέντρων, με πρότυπο τον πλάτανο στην Βρύση του Μελέκ Πασά, εκτιμούν ότι άλλα ένα με δύο πλατάνια που τύχουν ανάλογης διακόσμησης, ενώ και στην κεντρική πλατεία θα τοποθετηθούν εορταστικά επίστηλα.

Το επιπλέον κόστος για την αγορά νέων φωτιστικών φτάνει στα 10.000 ευρώ και όπως είπε ο κ. Καραμανής για την ολοκλήρωση των εργασιών απασχολούνται όλοι οι ηλεκτρολόγοι που διαθέτει ο δήμος και το μοναδικό καλαθοφόρο όχημα που έχουν, το οποίο καλύπτει επίσης κι άλλες ανάγκες (π.χ. στρατού).

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 18/02/2018 - 14:16
Πέταγμα χαρταετού

Με ιδανικές θα έλεγε κανείς καιρικές συνθήκες, πέταξαν σήμερα πολλοί χαρταετοί, με την ευχή να πετάξουν πολλοί περισσότεροι αύριο Καθαρά Δευτέρα. Το πρωϊ δεκάδες κυρίως πιτσιρίκια, συμμετείχαν στους διαγωνισμούς πετάγματος χαρταετού, που έγιναν τόσο στον Αγιο Δημήτριο των Τσαγγαράδων όσο κια στα Πεντέμια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φρουρίου.