Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Πίτα με ευχαριστίες του Εργατικού Κέντρου στο Κοινωνικό φροντιστήριο

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 31/01/2018 - 21:02
Η πίτα του Εργατικού Κέντρου

Με την ευχή να είναι το 2018 μια καλύτερη χρονιά, αλλά και με την ξεκάθαρη θέση ότι η Μακεδονία είναι ελληνική, δια στόματος Κώστα Λίνα, έκοψε την πίτα του το Εργατικό Κέντρο Χίου.
Σε μια γεμάτη αίθουσα από συνδικαλιστές, πρώην Προέδρους του φορέα, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αναφέρθηκε στην δύσκολη χρονιά που πέρασε,  όχι μόνο για τους εργαζόμενους αλλά και γενικότερα για την κοινωνία.

Παράλληλα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου τίμησε καθηγητές που στήριξαν με την παρουσία τους το Κοινωνικό Φροντιστήριο, που λειτουργεί μέσα στο χώρο του Εργατικού  Κέντρου και προσφέρει σημαντική βοήθεια σε μαθητές που οι οικογένειες τους δεν μπορούν να τους στηρίξουν.

Η πίτα του Εργατικού Κέντρου
Η πίτα του Εργατικού Κέντρου
Η πίτα του Εργατικού Κέντρου

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 22/03/2018 - 17:03

Σε ήρεμο κλίμα και σε χαμηλούς τόνους  γίνεται η προετοιμασία για τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο,  έχοντας κατανοήσει - όπως φαίνεται- οι άμεσα εμπλεκόμενοι ότι το έθιμο πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του.

Ήδη εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων σε σπίτια που βρίσκονται στις δύο ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, με το δήμο να έχει διαθέσει για το συγκεκριμένο έργο το ποσό των 23.400 ευρώ.

Με “οδηγό” την περσινή χρονιά, όπου είχαμε σημαντική μείωση του αριθμού των ρουκετών και πιο γρήγορη καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και με συνδετικό κρίκο το Σωματείο “Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων”, που λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (ρουκετατζήδες, κάτοικοι, δήμος), φαίνεται ότι έχει περιοριστεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπήρξε και διαφαίνεται διάθεση συνεννόησης.

Εκτός από τον σαφέστατα μικρότερο αριθμό ρουκετών, φέτος εξετάζεται και η αλλαγή θέσεων ρίψης, ώστε να είναι λιγότερο βλαπτικές για τα σπίτια που είναι πιο κοντά στους ναούς οι ρουκέτες που θα εκτοξευτούν.

Όπως μας είπε εκπρόσωπος του Σωματείου “Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων” από το Δεκέμβρη έχουν ξεκινήσει οι επαφές αλλά και η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από δωρεές, προκειμένου να υπάρξει άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν σε ιδιοκτησίες.

 

η φωτογραφία της περίφραξης είναι από το αρχείο της "Α"