Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Προσοχή, απατεώνες ζητούν χρήματα για δήθεν διεκδίκηση περιουσιών προσφύγων !

Πέμ, 12/10/2017 - 06:48

 Φαίνεται αφελές αν δεν ήταν τόσο διευρυμένη η... αφέλεια στην κοινωνία μας. Ετσι σύμφωνα με πολλές καταγγελίες, που έχουν γίνει, απατεώνες, που εμφανίζονται δήθεν ως Δικηγόροι, τηλεφωνούν σε σπίτια απογόνων προσφύγων της Μικράς Ασίας στο νησί μας και ζητούν συνήθως ποσά 200 - 250 ευρώ, ως έξοδα για δήθεν δίκες, που εγείρονται στην Τουρκία, για διεκδίκηση αποζημίωσης για προσφυγικές περιουσίες.

Δυστυχώς υπήρξαν αφελείς, που "τσίμπησαν".

Σύμφωνα με το κόλπο, που γίνεται, όταν "τσιμπήσει το ψάρι" λένε στο θύμα να πάει σε τράπεζα και εκεί θα του τηλεφωνήσουν σε πιό όνομα να καταθέσει τα χρήματα της δήθεν προκαταβολής.

Οταν το θύμα το πράξει, οι επιτήδειοι περιμένουν σε ταμείο Τραπεζικού καταστήματος των Αθηνών και παραλαμβάνουν νομιμότατα τα χρήματα.

Αν υποθέσουμε ότι το θύμα ειδοποιήσει την Αστυνομία και Αστυνομικοί στο μικρό αυτό διάστημα βρίσκονται δίπλα στον απατεώνα, που παραλαμβάνει τα χρήματα, αυτός πάγια είναι αθίγγανος, από τους λεγόμενους "αυτοφωράκηδες" που στα 250 ευρώ ας πούμε παίρνουν τα 50, με τη συμφωνία αν τον πιάσουν να πάει αυτόφωρο, να οριστεί δικάσιμος και στην δίκη φυσικά, που ίσως γίνει μέσα σε μια πενταετία να μην εμφανιστεί ποτέ. 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 10:39

Αμανάτι... στο αεροδρόμιο της Χίου έχουν μείνει οι επιβάτες δύο πτήσεων από Χίο για Θεσσαλονίκη, λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα στην αναμονή για σχεδόν 2 ώρες βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Χίου οι επιβάτες της πτήσης της Ολυμπιακής, που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 8.45 και της SKAY express που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση για τις 9.15π.μ.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr τα προβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» αναμένεται να αποκατασταθούν μετά το μεσημέρι, οπότε θα υπάρξει βελτίωση των καιρικών συνθηκών.