Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Προσπάθεια ταυτοποίησης των Χιωτών ηρώων του Αλβανικού Μετώπου

Μπορεί να γίνει με εξέταση DNA από συγγενείς έως Γ' βαθμού
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/03/2018 - 16:02

Προσπάθειες προκειμένου να «γυρίσουν» στην Ελλάδα, οι νεκροί του Αλβανικού Έπους που έμειναν θαμμένοι, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών στην Αλβανία, καταβάλει τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα.

«Aρχικά η Αλβανία δεν ήθελε να συνεργαστεί, κατάσταση αυτή όμως άλλαξε», ανέφερε ο Πρόεδρος του συνδέσμου Έφεδρων Αξιωματικών Χίου, Παύλος Καλογεράκης, που ενημέρωσε ότι όσοι Χιώτες είναι συγγενείς - μέχρι Γ’ βαθμού - με στρατιώτες που συμμετείχαν στις μάχες στην Βόρεια Ήπειρο και δεν γύρισαν ποτέ, μπορούν τώρα με άπλες διαδικασίες να ζητήσουν ταυτοποίηση  των οστών που βρίσκονται στην Αλβανία .

«Με μια απλή αίτηση και μικρή ποσότητα αίματος για να ταυτοποιηθεί  το DNA, μπορούν να βρουν το δικό τους άνθρωπο», ανέφερε ο κ.Καλογεράκης.

Οι Χιώτες υπηρετήσαν κυρίως στο 23 τάγμα Πεζικού της Μεραρχίας Αρχιπελάγους, υπολογίζει ότι σκοτώθηκαν περισσότερα από 250 άτομα, ενώ ήδη ο κ. Καλογεράκης έχει μια λίστα με 60 περίπου ονόματα συμπολιτών μας, οι τάφοι των οποίων φαίνεται να έχουν βρεθεί.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με τον στρατηγό ε.α Μιχάλη Πολυμιάδη, που συντονίζει όλο το έργο, στα τηλ: 9683505856 και 26820-29710  ή με τον Παύλο Καλογεράκη 6946680012.

«Είναι αναγκαίο εθνικά, οικογενειακά και πατριωτικά να βρει η κάθε οικογένεια τους ήρωες της», ανέφερε ο κ.Καλογεράκης.

xekinisan_diadikasies_taytopoiisis_hioton_toy_alvanikoy_epoys

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 20:31
Συνέντευξη με την Ιωάννα Χήνου

Αν ξέραμε τι φάρμακο είναι η μαστίχα θα την προσέχαμε περισσότερο από τα μάτια μας.

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει από την συνέντευξη, που δίνει την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. στον Γιάννη Τζούμα, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, η Καθηγήτρια Φαρμακογνωσίας στο Φαρμακευτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννα Χήνου.