Χίος, Κυριακή 22 Απριλίου

Πρώτες αντιδράσεις στο Πιτυός για το "18"

Αν. Κριτούλη, Πρόεδρος Τ.Κ: Μήπως να παίρναμε από το χωριό τους πατεράδες και τις μανάδες μας για να πάνε εκεί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες;
Ακούστε το ηχιτικό
Πέμ, 09/02/2017 - 14:55
Ηχητικό απόσπασμα: 

Η γνωστοποίηση της επίσκεψης υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη Χίο για εξέταση  περιοχής στο Αίπος, και ειδικότερα στο "18", για την κατασκευή Κέντρου Κράτησης Προσφύγων - Μεταναστών προκάλεσε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από την τοπική κοινότητα του Πιτυούς.

Η Πρόεδρος του χωριού, Αναστασία Κριτούλη, σε παρέμβασή της στο Ράδιο "Α" αφού καυτηρίασε το γεγονός της έλλειψης ενημέρωσης σημείωσε: "Στο χωριό έχουν μείνει 20 άνθρωποι, οι πατεράδες μας και οι μανάδες μας και κάθε Σαββατοκύριακο πάμε κι εμείς με τα παιδιά μας τα οποία τα αφήνουμε ελεύθερα και μπορούν να παίξουν με ασφάλεια. Τι θέλουν να φύγουν κι αυτοί οι άνθρωποι από το χωριό; Να φύγουμε όλοι;"

Η κα Κριτούλη έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση για το θέμα από τον αντιπεριφερειάρχη, Σταμάτη Κάρμαντζη, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, κανείς δεν τους έχει πει για ποια περιοχή μιλούν και πόσο κοντά είναι στο χωριό τους, ενώ παράλληλα δήλωσε ότι θα κινητοποιήσει του κατοίκους.

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/04/2018 - 20:51
Βασίλης Κοκκαλιάς

Την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. "Αυτοπροσώπως" με τον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Καθηγητής Βασίλης Κοκκαλιάς. Αναφέρεται στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, για τα οποία είναι υπεύθυνος αλλά και την δραστηριότητα του Συλλόγου Χίος - Τάγκο, του οποίου είναι Πρόεδρος.