Το πρωτομαγιάτικο Μαναγροπίλαφο του 1ου Συστήματος Προσκόπων Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 09/05/2017 - 08:32

Τη Δευτέρα 1η Μαΐου 2017, το 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το "Μαναγροπίλαφο"! Εμπνευσμένοι από την παράδοση της βόρειας Χίου, έφεραν στον Μάναγρο παραδοσιακό πιλάφι σε μια εκδήλωση οικονομικής ενίσχυσης για τις ανάγκες του Συστήματος! Για άλλη μια χρονιά, μέλη, γονείς και φίλοι του Συστήματος, εντυπωσίασαν με την εμπιστοσύνη τους! Για πρώτη φορά ξεπέρασαν τα 350 άτομα! Το πρόγραμμα, εκτός από πλούσιο φαγητό, ζωντανή μουσική και χορό, ήταν πλούσιο από δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους!

Πρωτομαγιάτικο Στεφάνι: Κάθε οικογένεια έφτιαξε το δικό της πρωτομαγιάτικο στεφάνι με τα χρώματα των λουλουδιών της περιοχής, που είχαν συγκεντρώσει στο -γεμάτο λουλούδια- εργαστήριο!

Παραδοσιακά Παιχνίδια: Λόγω του παραδοσιακού Μαναγροπίλαφου, επιλέχθηκαν τα κλασικά παραδοσιακά παιχνίδια! Βέβαια δεν έλειψαν και οι μικροί φίλοι που χόρτασαν με τις αλάνες του κατασκηνωτικού κέντρου παίζοντας μπάλα!

Bingo: Αργά το μεσημέρι έπαιξαν όλοι μαζί Bingo, όπου όλοι βρέθηκαν με ένα στυλό στο χέρι να σημειώνουν τους αριθμούς της κληρωτίδας και με δώρα: 1) ένα Parrot Jumping Night Diesel αξίας 120 ευρώ, 2) μία ετήσια συνδρομή για το έτος 2017-2018 αξίας 60 ευρώ, 3) ένα δώρο προσφορά από το «Dust + Cream» Χίου και 4) ένα δώρο προσφορά από το «Hondos Center» Χίου.

Ημερολόγιο ΜΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΡΚΕΙ 2017: Το Σύστημα δώρισε από μία action κάμερα στον Γιώργο Μερεό και την Μαριτίνα Αμπαζή για τη μεγάλη τους προσπάθεια στη διάθεση των ημερολογίων! Όπως κάθε χρόνο 1 ευρώ από κάθε ημερολόγιο δίνεται σε φιλανθρωπικό σκοπό. Φέτος δόθηκε η ευκαιρία σε όλους τους καλεσμένους να πουν τη γνώμη τους για τη διάθεση του ποσού που συγκεντρώθηκε για το σκοπό αυτό, που ξεπερνά τα 500 ευρώ! Η κούτα που ανοίχτηκε ήταν γεμάτη χαρτάκια με πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις!

Απονομές: Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκε το Χρυσό Τρίφυλλο στον πρόσκοπο του 1ου Συστήματος Ιάσονα Σιδηροφάγη από τον Περιφερειακό Έφορο Χίου, Φώτη Σιδηροφάγη. Είχαν και την πρώτη εμφάνιση του μαντηλιού με κρίκο φιλίας που φτιάχτηκε ειδικά για τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης (Επιτροπή Γονέων) του Συστήματος!

Το 1ο Σύστημα ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Μορφωτικό Σύλλογο Χαλκειούς για τη διάθεση τραπεζοκαθισμάτων, τον Πρόεδρο κ. Καρυάμη και το Σύλλογο της Ποταμιάς για τη διάθεση του εξοπλισμού (καζάνια, μεγάλες εστίες) για την παρασκευή του γεύματος από τον κ. Κώστα Σαραντινό, τα καταστήματα Hondos Center και Dust + Cream για τα δύο δώρα που διέθεσαν για το Bingo!

Επίσης ευχαριστούν όλους όσοι συνεχίζουν να συμβάλλουν υλικά και ηθικά στο έργο του!

 

__________________

Info: 1ο Σύστημα Προσκόπων Χίου, οδός Δωροθέου Πρωίου 19 (στο ισόγειο)

Ηλεκτρονική επικοινωνία στο email: 1chiou@sep.org.gr

Σελίδα στο facebook: www.facebook.com/1spchios

Σχετικά Άρθρα