Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Σκλάβους ζητά και στην Ειδική αγωγή ο ΕΟΠΥΥ

Τετ, 11/01/2017 - 19:06

Οι Σύλλογοι των φορέων Ειδικής Αγωγής οργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στις 9.00 π.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας, με κύριο αίτημα το υπουργείο  να επανεξετάσει σοβαρά το καθεστώς των συμβάσεων “Ειδικής Αγωγής” όπως ορίζεται στο Ν 4447/2016. Επίσης ζητούν να μη συρρικνωθεί ο προϋπολογισμός της ‘Ειδικής Αγωγής’, να δοθεί παράταση στο ισχύον καθεστώς μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για 6 τουλάχιστον μήνες. Όπως εξήγησε σήμερα η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Βιβή Σιδηροφάγη, ο ΕΟΠΥΥ του ζητά να κάνουν συμβάσεις με τις οποίες μπορεί μονομερώς να καθορίζει το ύψος της αμοιβής για τις εργασίες που παρέχουν, το οποίο μάλιστα θα επανεξετάζει κάθε 6μηνο!

Σχετικά Άρθρα

Ζητούν τη μονιμοποίησή τους και εξασφάλιση της πληρωμής τους
Τρί, 20/03/2018 - 11:28

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", ζητώντας  να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για την 2ετή παράτασή του και τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Το Εργατικό Κέντρο προκήρυξε για την Τετάρτη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη έχει εξαγγελθεί 24 ωρη πανελλαδική απεργία.  Μεταξύ των αιτημάτων των εργαζομένων περιλαμβάνονται ακόμη η κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, καθώς και η αντικατάσταση του στόλου των οχημάτων, λόγω παλαιότητας και επικινδυνότητας.

Αναλυτικά η απόφαση του ΕΚΧ για τις κινητοποιήσεις δημοσιεύεται σε μορφή pdf