Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

"Το σπίτι της αγάπης" μετακόμισε στου "Γιαμού"

Ανοιχτό να προσφέρει βοήθεια σε συμπολίτες μας, κάθε Τρίτη
Τετ, 15/11/2017 - 15:27

Οι Εθελοντές της Ανατολικής Ακτής, γνωστοί ως  ομάδα CESRT, που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο νησί μας πριν από δύο χρόνια, όταν κατέφθαναν τα μεγάλα κύματα προσφύγων, συνεχίζουν τη δράση τους και την επεκτείνουν προσφέροντας ρούχα αλλά και τρόφιμα σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Το πρώην εστιατόριο «Γιαμού» αποτελεί τη νέα στέγη τους, το αποκαλούν "το σπίτι της αγάπης" και εκεί μπορεί να προσέλθει όποιος έχει ανάγκη από αυτού του είδους τη βοήθεια, κάθε Τρίτη, από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Η Τούλα Κιτρομυλίδη, από τα βασικά στελέχη της ομάδας, τονίζει ότι όλο αυτό το διάστημα έχουν αναπτύξει ένα δίκτυο εθελοντών χρησιμοποιώντας ως “εργαλείο” το facebook, με αποτέλεσμα να λαμβάνουν βοήθεια από πολλές χώρες του εξωτερικού, την οποία με τη σειρά τους κατανέμουν στους πρόσφυγες αλλά και σε ντόπιους.

«Τώρα περιμένουμε δύο κοντέινερ από Αγγλία», τόνισε η κα Κιτρομυλίδη και πρόσθεσε ότι και με τη φυσική τους παρουσία και δράση είναι πολλοί οι εθελοντές από το εξωτερικό που συνέδραμαν και εξακολουθούν να συνδράμουν στο εγχείρημα, όπως και Χιώτες, οι οποίοι όμως, όπως λέει, το τελευταίο διάστημα δεν είναι τόσο ενεργοί. Μάλιστα προέτρεψε συμπολίτες μας να βοηθήσουν εθελοντικά την όλη προσπάθεια, με όσο χρόνο μπορεί να διαθέσει ο καθένας, λέγοντας ότι στα πλαίσια της δράσης τους, τελευταία,  ξένοι εθελοντές συμμετέχουν και στην παρασκευή των συσσιτίων της Μητρόπολης, αφού και εκεί υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Δεν είμαστε Μ.Κ.Ο. όλοι οι εθελοντές μας είναι δηλωμένοι στην Αστυνομία, στο Λιμεναρχείο», ανέφερε η κα Κιτρομυλίδη, λέγοντας ότι για την ίδια το χαμόγελο των παιδιών όταν λαμβάνουν τη βοήθειά τους είναι η καλύτερη ανταμοιβή.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/03/2018 - 10:43

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χίου συνήλθε στις 15 Μαρτίου  στα γραφεία του συνδέσμου και συγκροτήθηκε σε σώμαως εξής:

Πρόεδρος: Καλογεράκης Παύλος Εφ Τχης (ΠΖ)

Αντιπρόεδρος: Αγγουλές Αντώνιος Εφ Τχης (ΠΒ)

Γραμματέας: Παπαδόπουλος Ηλίας Εφ Ανθλγός (ΠΖ)

Ταμίας: Μαΐστρος Κωνσταντίνος Εφ Ανθλγός (ΠΖ)

Έφορος: Βουδούρης Ανέστης Εφ Υπλγός (ΠΒ)

Μέλη: Σταμούλας Αριστοτέλης Εφ Λγός (ΜΧ), Κάρμαντζης Γεώργιος Εφ Υπλγός (ΠΖ), Μωυσάκης Παντελεήμων Εφ Υπλγός (ΠΖ), Φραγκομίχαλος Δημήτριος Εφ Ανθλγός (ΠΖ)