Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Στην τελική ευθεία η μετακόμιση του ΕΟΠΥΥ στο κτίριο του π.ΙΚΑ

ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΙΝΑΣ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/03/2018 - 15:35

Ιδιαίτερα χαρούμενος αλλά και δικαιωμένος έδειξε να αισθάνεται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κώστας Λίνας καθώς σήμερα, παραδόθηκε στο ΕΟΠΥΥ  το «κλειδί» των νέων του χώρων στο πρώην κτίριο του ΙΚΑ.
«Τρεις θητείες διοικήσεων του Εργατικού Κέντρου, πάλεψαν για να  γίνει αυτό», ανέφερε ο κ. Λίνας.

Το χρονοδιάγραμμα επισήμως λέει ότι ξεκινούν οι εργασίες προκείμενου να μπορεί ο ΕΟΠΥΥ  να μετακομίσει στο νέο του χώρο , με προβλεπόμενο χρονικό διάστημα ενός μήνα.

«Αν δεν το δω δεν θα  το πιστέψω», συμπλήρωσε ο κ Λίνας επισημαίνοντας ότι θα παρακολουθεί και ο ίδιος την πρόοδο των εργασιών.

Επόμενος στόχος η μετακόμιση της Υπηρεσίας Εργασίας στο  κτήριο του πρώην ΙΚΑ, καθώς και η πλήρη στελέχωση του νέο φορέα υγείας με ειδικότητες γιατρών.

«Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι έστω και με καθυστέρηση έχουν αρχίσει να έρχονται ιατροί στο κτίριο που αρχίζει πάλι να ζωντανεύει» δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 22/03/2018 - 17:03

Σε ήρεμο κλίμα και σε χαμηλούς τόνους  γίνεται η προετοιμασία για τη διεξαγωγή του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο,  έχοντας κατανοήσει - όπως φαίνεται- οι άμεσα εμπλεκόμενοι ότι το έθιμο πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του.

Ήδη εδώ και μια εβδομάδα ξεκίνησε η τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων σε σπίτια που βρίσκονται στις δύο ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερειθιανής, με το δήμο να έχει διαθέσει για το συγκεκριμένο έργο το ποσό των 23.400 ευρώ.

Με “οδηγό” την περσινή χρονιά, όπου είχαμε σημαντική μείωση του αριθμού των ρουκετών και πιο γρήγορη καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών και με συνδετικό κρίκο το Σωματείο “Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων”, που λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ όλων των εμπλεκομένων (ρουκετατζήδες, κάτοικοι, δήμος), φαίνεται ότι έχει περιοριστεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης που υπήρξε και διαφαίνεται διάθεση συνεννόησης.

Εκτός από τον σαφέστατα μικρότερο αριθμό ρουκετών, φέτος εξετάζεται και η αλλαγή θέσεων ρίψης, ώστε να είναι λιγότερο βλαπτικές για τα σπίτια που είναι πιο κοντά στους ναούς οι ρουκέτες που θα εκτοξευτούν.

Όπως μας είπε εκπρόσωπος του Σωματείου “Φίλοι Βρονταδουσιακών Εθίμων” από το Δεκέμβρη έχουν ξεκινήσει οι επαφές αλλά και η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων από δωρεές, προκειμένου να υπάρξει άμεση καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών που θα προκληθούν σε ιδιοκτησίες.

 

η φωτογραφία της περίφραξης είναι από το αρχείο της "Α"