Στις φυλακές της Χίου 20χρονος κατηγορούμενος από Λέσβο για ασέλγεια σε 5χρονη

Πέμ, 19/04/2018 - 14:47

Προφυλακιστέος κρίθηκε χτες, με απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα ο 20χρονος κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης, 5 ετών, αντιμετωπίζοντας αδικήματα πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο 20χρονος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας της Λέσβου "Εμπρός", επρόκειτο να οδηγηθεί στις φυλακές της Χίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πραγματογνωμοσύνη έδειξε ότι υπήρξε ασέλγεια, όμως η πλευρά του κατηγορουμένου την αμφισβητεί ζητώντας να διενεργηθεί εκ νέου, όπως και να εξεταστεί εκ νέου από τον ανακριτή. Ο κατηγορούμενος, την υπεράσπιση του οποίου έχει αναλάβει ο δικηγόρος Γιάννης Βαβλαδέλλης, αρνείται τις κατηγορίες και τονίζει ότι δεν τέθηκε ποτέ υπόψη του η πραγματοποίηση της πραγματογνωμοσύνης, ώστε να μπορεί να παρέμβει. Μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει στο χωριό όπου καταγγέλθηκε το συμβάν, ειδικοί μίλησαν στην εφημερίδα μας συνιστώντας ψυχραιμία, κυρίως για να μην επιβαρυνθεί περισσότερο η ψυχική υγεία του μικρού κοριτσιού.

Όπως αποκάλυψε προχτές το emprosnet.gr, μια ασύλληπτη, αποτρόπαιη και απεχθής πράξη σε βάρος ενός κοριτσιού μόλις 5 χρόνων καταγγέλθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην αστυνομία, και από το περιβάλλον της οικογένειας στο «Ε». Στην καταγγελία αναφέρεται λεπτομερώς το περιστατικό: Ο 20χρονος (γεννημένος το 1997) γείτονας, και αρκετά οικείο πρόσωπο για την οικογένεια του 5χρονου κοριτσιού φέρεται να δελέασε με παιχνίδι την ίδια και ένα από τα αδέρφια της, για να τους προσελκύσει σπίτι του. Στη συνέχεια φέρεται να έδωσε ένα παιχνίδι (σ.σ. γίνεται λόγος για μπαλόνι) στο ένα παιδί για να απασχοληθεί σε ένα σημείο του σπιτιού. Ενώ παράλληλα κάλεσε το 5χρονο κοριτσάκι στο μπάνιο. Λέγεται μάλιστα ότι φέρεται να κάλεσε το μικρό κορίτσι στην μπανιέρα για παιχνίδι. Ακολούθως, κατηγορείται ότι παρουσιάζοντας ως παιχνίδι και το μόριό του (!) συνεχίζοντας τις ασελγείς πράξεις.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μικρό κορίτσι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου αποκάλυψε στη μητέρα του τι συνέβη με τον 20χρονο, ρωτώντας την, αφελώς, αν όλα τα παραπάνω είναι σωστές πράξεις. Όπως ήταν φυσικό, οι γονείς τα έχασαν και στις 12.30 το βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής, όπως ανέφεραν πηγές της αστυνομίας, κατήγγειλαν τα προαναφερθέντα στο τμήμα.

Πανικός στο χωριό!

Παράλληλα γνωστοί και συγγενείς ενεπλάκησαν σε άγριο καβγά πριν ακόμα και από την καταγγελία, ενώ το χωριό βρίσκεται αυτές τις μέρες σε πλήρη αναταραχή και σε εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Μάλιστα αρκετοί γονείς καλούν στα σχολεία της περιοχής θορυβημένοι και ζητώντας ν’ αλλάξουν σχολείο και να μεταβούν σε άλλη περιοχή τα παιδιά τους! Σε αυτή την κατεύθυνση, ειδικοί που γνωρίζουν πολύ καλά το περιστατικό επισημαίνουν ότι ο σάλος πρέπει να καταλαγιάσει και οι τόνοι να πέσουν. Κυρίως για να μην επιβαρυνθεί η ψυχολογία του μικρού κοριτσιού περαιτέρω, ας αφήσουν οι εμπλεκόμενοι τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.