Χίος, Παρασκευή 20 Απριλίου

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Διημέρευσης των ΑμΕΑ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/01/2018 - 16:32
Σοφία Μιχάλα

Ελαμπε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕα σήμερα, καθώς ένα όνειρο του Παγχιακού Συλλόγου γίνεται πραγματικότητα.

Με κόπο και πολύ δουλειά, μας είπε η Σοφία Μιχάλα, συγκεντρώσαμε 16.000 ευρώ, που κόστισε η μελέτη διαμόρφωσης 500 μέτρων του «Οίκου Αγάπης» στο Νεχώρι, σε Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ΑμΕΑ του Παγχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ.

Ετσι μετά από παραχώρηση του χώρου από τον Μητροπολίτη μας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και περιμένουμε πλέον την χρηματοδότηση του. Θα κοστίσει 960.000 ευρώ, για διαμόρφωση χώρων και αγορά ειδικού Λεωφορείου μεταφοράς.

Είναι κάτι, που τι παλεύουμε από το 2012, κατέληξε η Σοφία Μιχάλα και θα έτσι μετά πό 2 χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για ημερήσια απασχόληση 25 περίπου ΑμΕα  ασφαλισμένων και μη ώστε να απασχολούνται δημιουργικά κάτι που ήδη γίνεται στο ΕΕΕΕΚ που σπουδάζουν ενωρίτερα.

Σχετικά Άρθρα

11.000 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ 300 Τ.Μ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ
Πέμ, 19/04/2018 - 15:52

Ανοίγει τις πύλες της η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης Χίου , ένα όνειρο ζωής του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου.

«Πρόκειται για ένα κτήριο 300 τμ  στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου, πρώην  Εμπορική Τράπεζα, που αγοράστηκε από την Alpha Bank, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές αλλά και προσωπικά δώρα προς τον σεβασμιότατο που με την σειρά του τα αποταμίευε για αυτό τον σκοπό», ανέφερε ο δικηγόρος Κώστας Βεργίνας, σε συνέντευξη που δόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη.

«Πρόκειται για ένα διακαή πόθο του σεβασμιότατου η ίδρυση αυτής της βιβλιοθήκης από τον πρώτο καιρό της διακονίας του», ανέφερε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Όλο το κτήριο που θα στεγάσει την βιβλιοθήκη «Αγ.Αγάπητος» ανακαινίσθηκε και εξοπλίστηκε από την Αλεξάνδρα Προκοπίου  περιλαμβάνει 11.000 βιβλία και θα λειτουργεί για το κοινό από την Τετάρτη 25 Απριλίου.

«Στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη να μπορεί να εξυπηρετήσει όλους και ιδιαίτερα σε θέματα Ομηρικών Σπουδών», ανέφερε ο κ.Βεργίνας , συμπληρώνοντας ότι λόγο ευαισθησίας των βιβλίων δεν προβλέπεται να λειτουργήσει δανειστικό τμήμα.

Την παραμονή των εγκαινίων, στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγ.Μάρκου Βροντάδου θα εκτεθούν τα λείψανα του Αγ.Βασίλειου, που θα μεταφερθούν την Τετάρτη στον χώρο της Βιβλιοθήκης και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στον Αγ.Μάρκο όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 26 Απριλίου.