Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Στο ΕΣΠΑ το Κέντρο Διημέρευσης των ΑμΕΑ

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 11/01/2018 - 16:32
Σοφία Μιχάλα

Ελαμπε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμΕα σήμερα, καθώς ένα όνειρο του Παγχιακού Συλλόγου γίνεται πραγματικότητα.

Με κόπο και πολύ δουλειά, μας είπε η Σοφία Μιχάλα, συγκεντρώσαμε 16.000 ευρώ, που κόστισε η μελέτη διαμόρφωσης 500 μέτρων του «Οίκου Αγάπης» στο Νεχώρι, σε Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ΑμΕΑ του Παγχιακού Συλλόγου ΑμΕΑ.

Ετσι μετά από παραχώρηση του χώρου από τον Μητροπολίτη μας, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά, το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και περιμένουμε πλέον την χρηματοδότηση του. Θα κοστίσει 960.000 ευρώ, για διαμόρφωση χώρων και αγορά ειδικού Λεωφορείου μεταφοράς.

Είναι κάτι, που τι παλεύουμε από το 2012, κατέληξε η Σοφία Μιχάλα και θα έτσι μετά πό 2 χρόνια θα μπορούμε να μιλάμε για ημερήσια απασχόληση 25 περίπου ΑμΕα  ασφαλισμένων και μη ώστε να απασχολούνται δημιουργικά κάτι που ήδη γίνεται στο ΕΕΕΕΚ που σπουδάζουν ενωρίτερα.

sto_espa_to_kentro_diimereysis_a_mea_ston_oiko_agapis

Σχετικά Άρθρα

Με χρησιδάνειο για 20 χρόνια και στόχο την κατασκευή έργων για γήπεδο ποδοσφαίρου, στίβου κ.α.
Παρ, 20/07/2018 - 13:12

Την παραχώρηση με χρησιδάνειο για 20 χρόνια του γηπέδου Εφήβου στο Δήμο Χίου, προκειμένου αυτός με τη σειρά του να εκπονήσει μελέτη και να διεκδικήσει χρηματοδότηση, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, για να μετατραπεί ένα γήπεδο - χωράφι σήμερα, σε γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο στίβου και να κατασκευαστούν επίσης δύο μικρότερα γήπεδα για την κάλυψη αναγκών άλλων αθλημάτων (μπάσκετ, βόλεϊ), γνωστοποίησαν σήμερα σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, Παντελής Καμπούρης. 

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που αν προχωρήσει και στα επόμενα στάδια υλοποίησης θα απαντήσει σε υπαρκτές ανάγκες στον χώρο του αθλητισμού, τόσο στην περιφέρεια όσο και στην πόλη.