Χίος, Σάββατο 23 Ιουνίου

Συγκομιδή πατάτας από τις κοινωφελείς καλλιέργειες της Πλακιδιώτισσας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 13/06/2018 - 16:15

Για πολλοστή φορά το Μετόχι της Ιεράς Μονής Παναγίας Πλακιδιωτίσσης Καλλιμασιάς στην Ευρετή έγινε το επίκεντρο μιας ιδιότυπης γιορτής. Από τις 7 το πρωί και για τρεις περίπου ώρες εθελοντές, ανάμεσά τους ο Εφημέριος και οι Επίτροποι της Μονής και νέα παιδιά, ρίχτηκαν με χαρά στη συγκομιδή της πατάτας. 

Πλούσια και φέτος η προσφορά της ευλογημένης γης, χάρη και στο βάθους 32 μέτρων πηγάδι, ιδιοκτησίας της Ι. Μονής, αλλά και στον κόπο των καλλιεργητών, που έφερε τα καλά αποτελέσματα.

Όπως κάθε φορά, ένα μεγάλο μέρος της συγκομιδής προσφέρθηκε άμεσα για κοινωφελείς σκοπούς. Τα νέα παιδιά συνόδευσαν την αποστολή της πατάτας προς τα Γεύματα Αγάπης της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, την Κιβωτό του Κόσμου και το Γηροκομείο Χίου, για να πάρουν την ηθική ικανοποίηση της εθελοντικής προσφοράς και να έχουν θετικά βιώματα για τη συνέχεια της ζωής τους.

αναδημοσίευση από το kallimasia.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 22/06/2018 - 22:14
Ορμος του Λω

Αλλος ένας θάνατος την ώρα της κολύμβησης σημειώνεται στο νησί μας. Αφορά την 76χρονη Ελληνίδα Σ. Μ. που στις 2.00 μ.μ. ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την θαλάσσια περιοχή του Ορμου του Λω. Παρά τις προσπάθειες παριστάμενου Οδοντίατρου, αλλά και του εκμισθωτή του Κυλικείου του Ορμου, που προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, στο Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, βεβαιώθηκε ο θάνατος της, τα ακριβή αίτια τα οποία θα εξακριβωθούν μετά την διενέργεια σχετικής νεκροψίας.