Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Σύληψη 8 ατόμων στα Ψαρά για παράνομες οικοδομικές εργασίες

Παρ, 17/02/2017 - 16:32

Τρεις ημεδαποί και πέντε υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 33 έως 58 ετών, συνελήφθησαν την Πέμπτη στα Ψαρά , από αστυνομικούς του τοπικού σταθμού, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη 67χρονου ημεδαπού, για το ίδιο αδίκημα.

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν, στην παραπάνω περιοχή, να εκτελούν οικοδομικές εργασίες σε κτίριο ιδιοκτησίας του 67χρονου, χωρίς την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία άδεια.

Προανάκριση διενεργείται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ψαρών.

Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος: Ευτυχώς δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση
Τρί, 16/01/2018 - 15:34

Πρώτη και επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση προσέγγισης του πλοίου “ΕΚΟ 2” στα Ψαρά, με το Δήμαρχο του νησιού, Κώστα Βρατσάνο, να αναφέρει στο Ράδιο “Α” ότι το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, όπως είπε, θα εφοδίαζε με καύσιμα το μοναδικό πρατήριο του νησιού και άγνωστο πως, ενώ επιχειρούσε είσοδο στο λιμάνι, μετά τις 7.30 το πρωί , προσάραξε στα αβαθή στην Βόρεια πλευρά.

“Φυσούσε νοτιάς και συνήθως το λιμάνι μας έχει ένα πρόβλημα μ’αυτό τον καιρό”, σχολίασε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι εκτός από τα στελέχη του λιμενικού σταθμού Ψαρών που επενέβησαν και το Λιμεναρχείο Χίου έστειλε λιμενικούς στο νησί, απέπλευσε ρυμουλκό για την αποκόλληση του πλοίου και δύτης για να ελέγξει για τυχόν ρήγματα.