Χίος, Κυριακή 25 Μαρτίου

Συνελήφθη 31χρονος Σύρος που ανήρτησε βίντεο με την κακοποίηση τρίχρονου αγοριού

ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΜΕ ΤΟ Ι.Κ.
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 14/12/2016 - 11:17

Ένας 31χρονος Σύρος συνελήφθη μετά από τη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενός βίντεο που δείχνει την κακοποίηση ενός τρίχρονου αγοριού στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βίντεο έγινε αντιληπτό χθες το πρωί από εργαζόμενους της Μονομετοχικής Εταιρείας του Δήμου Χίου στον καταυλισμό της Σούδας και δείχνει το παιδί να κακοποιείται από έναν άνδρα, του οποίου το πρόσωπο δεν φαίνεται, μέσα σε ντουζιέρα του καταυλισμού.

Όπως φαίνεται το παιδί δέχεται χτυπήματα, πέφτει και ξανασηκώνεται έως ότου κάποιος τρίτος σταματά το βασανισμό του.

Όπως δήλωσε στην «Αλήθεια» ο αρμόδιος για τον καταυλισμό αντιδήμαρχος Γιώργος Καραμανής, όταν πληροφορήθηκε το γεγονός μαζί με την οργάνωση «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τον 31χρονο Σύρο, που φέρεται να είναι πατέρας του παιδιού και ο οποίος ήδη κρατείται.

Οι αρχές ερευνούν εάν ο συγκεκριμένος άνδρας έχει απαγάγει το παιδί από άλλη οικογένεια σύρων προσφύγων που βρίσκονται στην Τουρκία και χρησιμοποιούσε το βίντεο για να τους εκβιάσει ή ακόμη χρησιμοποίησε το παιδί για να περάσει από την Τουρκία στην Ευρώπη. Ο ίδιος πάντως φέρεται να δηλώνει ότι η γυναίκα του είναι στην Τουρκία με ένα άλλο παιδί και ότι με το βίντεο ήθελε να την αναγκάσει να περάσει και αυτή στη Χίο.

Επίσης ερευνώνται φωτογραφίες που δείχνουν τον συλληφθέντα οπλισμένο, αλλά και πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ίδιος είχε σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Στην υπόθεση έχουν εμπλακεί τόσο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όσο και η ΕΥΠ.

Με εντολή της Εισαγγελίας της Χίου το παιδί παραδόθηκε στη μη κυβερνητική οργάνωση «ΜΕΤΑδραση» που δρα στη Χίο και περιθάλπει ανήλικους πρόσφυγες.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 25/03/2018 - 07:02
Νίκος Τάγαρης

Ποιά είναι η καθημερινότητα στην Κιβωτό; Τι αντιμετωπίζουν τα παιδιά και που χρειάζονται βοήθεια; Σ' αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απαντά στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, στην εκπομπή "Αυτοπροσώπως" που προβάλλεται την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. ο Δευθυντής της Κιβωτού Αιγαίου Νίκος Τάγαρης.