Χίος, Σάββατο 21 Ιουλίου

Σύστημα εκτίμησης ποιότητας από την νέα σοδειά στη μαστίχα

"ΜΝΗΜΟΝΙΟ" ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 21/06/2018 - 15:02

Σύστημα εκτίμησης της ποιότητας της μαστίχας, θα εγκαταστήσει από την επομένη σοδειά η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας συνεργασίας που ξεκινά μεταξύ του Συνεταιρισμού και του Πολυτεχνείου με τους βασικούς συντελεστές να μιλούν για μια συνεργασία που φιλοδόξει μακροπρόθεσμα  να στηρίξει την ανοδική πορεία της Ένωσης.

«Στο σύστημα εκτίμησης της ποιότητας θα ενσωματωθούν όλες οι τεχνολογικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων», ανέφερε η Γλυκερία Κάκαλη καθηγήτρια στο ΕΜΠ, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα  αυτό θα έχει παράλληλα και την ευελιξία να μπορεί να αλλάξει τις προδιαγραφές αν  αυτό απαιτηθεί.

«Η συνεργασία της ΕΜΧ με το Πολυτεχνείο γίνεται προκειμένου να «δέσουμε « την τεχνογνωσία που υπάρχει με νέες πρακτικές στην καλλιέργεια, δίνοντας έτσι το ερέθισμα και  σε νέους παραγωγούς να έρθουν στο χωράφι» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΜΧ Γιώργος  Τούμπος.

Για στοχευόμενες ενέργειες που θα βοηθήσουν τον συνεταιρισμό και κατ επέκταση όλο το νησί,  έκανε λόγο ο Ηλίας Σμυρνιούδης  διευθυντής  Έρευνας και Ανάπτυξης της ΕΜΧ  συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι να ασχοληθούν με την μαστιχοκαλλιέργεια και τα παιδιά των σημερινών  παραγωγών, καθώς οι πωλήσεις της μαστίχας υπερβαίνουν την παραγωγή.

systima_ektimisis_poiotitas_apo_ti_nea_sodeia_mastihas

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/07/2018 - 07:31
Ναυτικό Μουσείο Οινουσσών

Μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" ξεκινά από την Πλατεία Ναυτοσύνης των Οινουσσών και φτάνει και περιηγείται στο μοναδικής αξίας Ναυτικό μουσείο του νησιού.