Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Τα όπλα των Ελλήνων και των Τούρκων στην Μάχη του Αίπους το 1912

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 19/11/2017 - 20:21

«Μάθημα ιστορικής πατριδογνωσίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΦΟΒ Πολύδωρος Στείρος, την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής , και παρουσίαζε τα όπλα των Ελλήνων και των Τούρκων στην Μάχη του Αίπους το 1912.

Ο Μανώλης Ρωξάνας, παρουσίασε με απλό και ενδιαφέρον ταυτόχρονα τρόπο, τον οπλισμό του Πεζικού, Πυροβολικού και Ναυτικού σώματος και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών, σύμφωνα με μαρτυρίες, αλλά και ευρήματα στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους.

Τα περισσότερα εκτίθενται στο μουσείο του ΦΟΒ, ενώ πριν από 20 μέρες η οικογένεια Στάικου δώρισε στο Βρονταδούσικο Σωματείο το ιστορικό περίστροφο της οικογένειας.

Στο τέλος της εκδήλωσης στον ομιλητή Μανώλη Ρωξάνα, απενεμήθη ένα αναμνηστικό ίδιο με αυτό που ο ΦΟΒ έδωσε στους συμμετέχοντες αθλητές στον Αγώνα Θυσίας του Αίπους, το πρωί του Σαββάτου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/03/2018 - 10:43

Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Χίου συνήλθε στις 15 Μαρτίου  στα γραφεία του συνδέσμου και συγκροτήθηκε σε σώμαως εξής:

Πρόεδρος: Καλογεράκης Παύλος Εφ Τχης (ΠΖ)

Αντιπρόεδρος: Αγγουλές Αντώνιος Εφ Τχης (ΠΒ)

Γραμματέας: Παπαδόπουλος Ηλίας Εφ Ανθλγός (ΠΖ)

Ταμίας: Μαΐστρος Κωνσταντίνος Εφ Ανθλγός (ΠΖ)

Έφορος: Βουδούρης Ανέστης Εφ Υπλγός (ΠΒ)

Μέλη: Σταμούλας Αριστοτέλης Εφ Λγός (ΜΧ), Κάρμαντζης Γεώργιος Εφ Υπλγός (ΠΖ), Μωυσάκης Παντελεήμων Εφ Υπλγός (ΠΖ), Φραγκομίχαλος Δημήτριος Εφ Ανθλγός (ΠΖ)