Ροή Ειδήσεων:
 • 18:05 Με προσημειωμένα χαρτονομίσματα στα χέρια βρέθηκαν σήμερα το πρωί στη Ρόδο, δύο εφοριακοί που βρισκόταν στο νησί για έλεγχους, οι οποίοι προσήχθησαν στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, που χειρίζεται την υπόθεση. Οι δύο εφοριακοί, που είχαν έρθει για έλεγχο στο νησί από ΔΟΥ της Κρήτης, βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους προσημειωμένα χαρτονομίσματα (300 ευρώ) τα οποία τους δόθηκαν από επιχειρηματία της Ρόδου, ύστερα από συνεννόηση με αξιωματικούς της αστυνομίας.
 • 17:41 Την Πέμπτη στις 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο ΕΠΑΛ τελετή αποφοίτησης των μαθητών του 2017, που συμπίπτει με τα 90 χρόνια θεμελίωσης του Σχολείου και τα 40 χρόνια λειτουργίας του.
 • 17:38 O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ζητά ιατρό για να εργαστεί με πλήρη απασχόληση για τον μήνα Ιούλιο, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων / Μεταναστών στη Χίο για την κάλυψη των αναγκών ιατρικού ελέγχου (screening) των προσφύγων και μεταναστών. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να στείλουν άμεσα τα βιογραφικά τους, στη Συντονίστρια της δράσης, Λίνα Τσίτσου, στο email: lina_tsitsou@yahoo.com. Η γνώση της αραβικής γλώσσας και της Φαρσί θα αποτελεί επιπλέον πλεονέκτημα.
 • 13:05 Προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες του έργου «NGΑ Like», πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία την Τετάρτη 28/6/2017 από τις 16:00 έως τις 20:00 στην οδό Καλαμπόκα, από τη διασταύρωσή της με την οδό Αμάντου ως τη διασταύρωσή της με την οδό Θεοπόμπου. Η ρύθμιση της κυκλοφορίας θα γίνει με μέσα και προσωπικό του εργολάβου.
 • 13:04 Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, ανακοινώνει ότι λόγω εργασιών στο υλοποιούμενο έργο ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΤΗΡΙΑΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΧΙΟΥ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ Ν.Α. Χίου, θα υπάρξει διακοπή διέλευσης οχημάτων την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, για μία ώρα, από 7.00 π.μ. έως 8.00 π.μ., στην οδό Κων/νου Μονομάχου και στο ύψος του Κολεγίου Χίου.
 • 07:10 Ακατοίκητα κρίθηκαν πάνω από τα μισά κτίσματα της Λέσβου τα οποία υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον καταστρεπτικό σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υποδομών, από τις 1986 αυτοψίες που διενεργήθηκαν, μη κατοικήσιμα κρίθηκαν 1.115 κτίσματα και κατοικήσιμα τα 871. Από το σύνολο των αυτοψιών, οι 1.150 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες οι 976 κρίθηκαν ως μη κατοικήσιμες και οι 774 κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αυτοψίες έγιναν σε επαγγελματικούς χώρους, εκκλησίες, αποθήκες και λοιπά κτήρια.
 • 07:06 Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 μ.μ. της Δευτέρας με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή νότια της Χίου. Περίπου 20 λεπτά αργότερα σημειώθηκε νέος σεισμός έντασης 3,1 βαθμών με το ίδιο επίκεντρο. Το εστιακό βάθος και των δύο δονήσεων ήταν στα 10 χιλιόμετρα.
 • 06:59 Το Ίδρυμα Τσάκου, διοργανώνει εκδηλώσεις Ναυτικής Εβδομάδας, αρχίζοντας από σήμερα στις 8.00 μ.μ. όπου στο αίθριο του Ιδρύματος θα μιλήσει η Καθηγήτρια του Ιόνιου Πανεπιστημίου Τζελίνα Χαρλαύτη με θέμα “Η ακμή της ναυτιλίας των Ελλήνων πριν την Επανάσταση”. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τετάρτη στις 8.00 μ.μ. με έκθεση γλυπτικής του δρ. Θεολογίας Αριστείδη Βαρριά με τίλο “Αλίκτυπη Λίθος”. Την Πέμπτη στις 8.00 μ.μ., στο αίθριο πάντα του Ιδρύματος, προγραμματίζεται μουσική βραδιά με ποτό και χορό με τον Αντώνη Μωραϊτάκη και την παρέα του. Την Παρασκευή στις 7.30 μ.μ. στο λιμάνι θα γίνουν αγώνες λεμβοδρομίας με τη συμμετοχή του ΝΟΧ, ενώ την Κυριακή οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στα Καρδάμυλα στις 7.30 μ.μ. στο Μάρμαρο, με ιστιοπλοΐες με τα οptimist του Ναυτικού Ομίλου Καρδαμύλων, λαμπαδηφορίες με βάρκες ψαράδων, χορούς από τον ΦΟΚ, βραβεύσεις και πυροτεχνήματα.
 • 06:58 Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, ανακοίνωσε την ίδρυση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου- Λυκείου Χίου, η ίδρυση του οποίου συνιστά δομικό στοιχείο του στρατηγικού προγραμματισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, για την περίοδο 2014-2018. "Οι τρίχρονες προσπάθειες και ο μόχθος τόσο της Δ.Δ.Ε. Χίου όσο και του ΚΕΔΔΥ Χίου, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, δικαιώθηκαν και στον αγώνα αυτό δεν ήμασταν μόνοι, ευτυχώς".
 • 06:57 Γενική εκλογοαπολογιστική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. στο Επιμελητήριο. Αν δεν υπάρξει απαρτία η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο στις 8.00 μ.μ. με όσα μέλη είναι παρόντα.
 • 06:54 Σύμφωνα με στοιχεία του Τελωνείου Χίου, από την Παρασκευή μέχρι χθες, λόγω της γιορτής του Μπαϊραμίου, επισκέφθηκαν το νησί 4,320 Τούρκοι τουρίστες.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 15 Ιουν 2017 - 18:26

alithia

Τρίτη, 27 Ιούνιος, 2017 - 20:05

Θα «βλέπει» με τα μάτια της Diamond

Σκύλος – οδηγός για 28χρονο τυφλό συμπολίτη μας
Τετ, 23/07/2014 - 15:22

Ο 28χρονος Τάκης Κόλιας, που ζει και εργάζεται στη Χίο, με ολική απώλεια όρασης,  μπορεί πλέον να κυκλοφορεί στο νησί μας, με τα μάτια της Diamond. Η Diamond είναι σκύλος-οδηγός που μαζί με τον Τάκη εκπαιδεύτηκαν από τη σχολή σκύλων-οδηγών "Λάρα" προκειμένου να κινούνται με αυτονομία και ασφάλεια στους ελληνικούς δρόμους! Η συνεκπαίδευση της Diamond και του Τάκη έγινε από τον Πάρι Διαμαντίδη, με την υποστήριξη της Silvia Sabatini Ioanna και όπως είπε ο κ. Διαμαντίδης σε συνέντευξή του στο Ράδιο ΑΛΗΘΕΙΑ τώρα ο Τάκης θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα. Άλλωστε όσοι μέχρι τώρα κατάφεραν να «βλέπουν» μέσω ενός σκύλου – οδηγού,  δηλώνουν ότι η ζωή τους άλλαξε. Επισήμως η τελετή παράδοσης της Diamond, έγινε  σήμερα το απόγευμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, όπου εργάζεται ο 28χρονος.

Εκεί ο εκπαιδευτής Παρις Διαμαντιδης, παρέδωσε στον Τάκη, τον σκύλο-οδηγό, καθώς και κάθε έγγραφο που σχετίζεται με την εκπαίδευση και το ιστορικό της Diamond. Παράλληλα, όπως δήλωσε θα είναι σε συνεχή επαφή με τον Τακη για κάθε θέμα ή πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί, ενώ σε ένα χρόνο περίπου θα ξαναεπισκεφτει το νησί μας έτσι ώστε να διαπιστώσει και την πορεία της σχέσης του Τάκη με σκύλο –οδηγό.

 Αξίζει να αναφερθεί ότι και σ’αυτόν τον τομέα μέριμνας για τους τυφλούς συνανθρώπους μας, το Ελληνικό Κράτος υστερεί συγκριτικά με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κανένα ταμείο, για παράδειγμα, δεν αναγνωρίζει την ανάγκη να έχουν τέτοιους σκύλους – οδηγούς, οι οποίοι για να εκπαιδευτούν κ.λ.π. έχουν ένα υψηλότατο κόστος και έρχεται η ιδιωτική πρωτοβουλία και στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σχολή «Λάρα», που μέσα από χορηγίες, καλύπτει αυτά τα κόστη, ώστε να δίνονται δωρεάν σε τυφλούς, όπως ο Τάκης, αυτοί οι εκπαιδευμένοι σκύλοι. Μάλιστα η ράτσα που συνήθως επιλέγεται να εκπαιδευτεί είναι λαμπραντόρ.

 Η Diamond  είναι ο πρώτος σκύλος – οδηγός που δίνεται σε νησί και πέρα από την εκπαίδευσή της μαζί με τον χειριστή Τάκη Κόλια, που έγινε στην Αθήνα, ο κ. Διαμαντίδης ήρθε και στη Χίο για να προσαρμοστούν σκύλος και χειριστής στα τοπικά δεδομένα. Η περιήγησή του στην πόλη μας δεν του άφησε και τις καλύτερες εντυπώσεις, όσον αφορά την προσβασιμότητα, αφού οι περισσότεροι χώροι – όπως είπε- δεν είναι προσβάσιμοι για τυφλούς, τα περάσματα είναι στενά και οι διαβάσεις αποκλεισμένες, εξαιρώντας το τμήμα των πεζοδρομίων της προκυμαίας όπου υπάρχει και οδηγός για τυφλούς. Εκείνο που επισήμανε ιδιαίτερα είναι η… εκπαίδευση της κοινωνίας, που οφείλει – βάσει και της νομοθεσίας- να επιτρέπει παντού την πρόσβαση του Τάκη και της Diamond, από τους χώρους αναψυχής, ακόμη και υγειονομικού ενδιαφέροντος, μέχρι τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί), αλλά και τις υπηρεσίες.

 

 

 

Gallery φωτογραφιών: