Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Θάνατος 42χρονου οδηγού φορτηγού στο λιμάνι του Πειραιά

Ανακοίνωση του Σωματείου Επαγγελματιών Οδηγών Χίου
Τρί, 19/09/2017 - 19:54

Το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Χίου εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για τον άδικο θάνατο του 42χρονου συναδέλφου οδηγού φορτηγού που έχασε την ζωή του εν ώρα εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά μέσα στο οχηματαγωγό πλοίο Blue Star 1, στην προσπάθειά του να ρυμουλκήσει την επικαθήμενη νταλίκα.
Έχουμε πολλές φορές επισημάνει την ζωτικής σημασίας ανάγκη τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας στο δύσκολο επάγγελμα που επιτελούμε. Δυστυχώς σήμερα οι φόβοι μας επαληθεύτηκαν με τον χειρότερο τρόπο. Απαιτούμε άμεση ανάληψη ευθυνών από τον κάθε αρμόδιο και έρευνες για εξακρίβωση των αιτιών του ατυχήματος.
Στέλνουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του συναδέλφου μας και ευχόμαστε ειλικρινά  ο Θεός να του χαρίζει ανάπαυση σώματος και ψυχής και στην οικογένειά του υγεία για να διατηρεί ζωντανή τη μνήμη του.
 
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
ΜΑΡΚΟΣ ΒΟΛΙΚΑΣ                                                                                              ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΝΙΚΙΩΤΗΣ
 

Σχετικά Άρθρα

Εκδήλωση στο Ομήρειο το Σάββατο στα πλαίσια της θεματικής ενότητας για την υγεία - Επόμενος "σταθμός" ο εθισμός στο διαδίκτυο
Τετ, 17/01/2018 - 10:16

Την υγεία θέτουν στο επίκεντρο οι εκδηλώσεις του Γενάρη στο Ομήρειο στα πλαίσια της ενότητας «Ομηρείου Έργα» , παρουσιάζοντας το Σάββατο στις 7.30 μ.μ. ομιλίες των καρδιολόων του Νοσοκομείου Χίου, Θανάση Καρτάλη και Πέτρου Βούτα, σχετικά με την αναγνώριση και την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η δεύτερη εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 7.30, με αντικείμενο των εθισμό των ανηλίκων στο διαδίκτυο και ομιλητή τον παιδοψυχολόγο του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου, Γιώργο Πυλαρινό.

Πρόβάλλοντας τις δύο εκδηλώσεις το Ομήρειο σε δελτίο τύπου που εξέδωσε σημειώνει, μεταξύ άλλων για την ενημέρωση για τα καρδιαγγειακά νοσήματα:

«Όπως είναι γνωστό, τα καρδιαγγειακά νοσήµατα τις τελευταίες δεκαετίες αποτελούν µάστιγα στις προηγμένες χώρες και τείνουν να µετατραπούν σε σοβαρή απειλή για τον πλανήτη. Αποτελούν την κύρια αιτία θνησιµότητας στον κόσµο, καθώς ένας στους δύο περίπου θανάτους στην Ευρώπη, οφείλεται σε καρδιακή νόσο και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στην Ιατρική εξέταση που να μπορεί να προβλέψει πότε και ποιος άνθρωπος θα υποστεί ένα έμφραγμα ή ένα εγκεφαλικό. Όμως, η αναγνώριση των συμπτωμάτων των καρδιαγγειακών νοσημάτων και η πρόληψη των παραγόντων που τα προκαλούν είναι αυτό που μπορεί να μας θωρακίσει».

Επίσης σε σχέση με την παρουσίαση του θέματος «ανήλικοι και εθισμός στο διαδίκτυο», αναφέρει τα εξής:

« Όπως είναι ήδη γνωστό, η ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου μπορεί να οδηγήσει σε κατάσταση εθισμού. Εκδηλώνεται με συμπεριφορές εμμονής, παρορμητισμό, έντονη ανάγκη για χρήση όλο και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας και παραμέληση της αυτοφροντίδας. Η συννοσηρότητα με ψυχιατρικές ή οργανικές διαταραχές είναι συχνή. Η αντιμετώπιση περιλαμβάνει μία ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων της ψυχικής υγείας. Ο παιδοψυχίατρος του Γενικού Νοσοκομείου Χίου Γιώργος Πυλαρινός στην εισήγησή του θα παρουσιάσει το πρόβλημα, τις πολύπλευρες διαστάσεις του καθώς και τρόπους προσέγγισης και αντιμετώπισης, και θα μας δοθεί η ευκαιρία να του θέσουμε τα ερωτήματά μας και να καταθέσουμε τις εμπειρίες μας.»