Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Τιμήθηκε η ύψωση του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 14/09/2017 - 16:14

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τιμήθηκε σήμερα στη Ράχη των Καρδαμύλων, στην ομώνυμη Εκκλησία η εορτή της υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Παρουσία του Αρχηγού του ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικ. Τσούνη, του Ακαδημαϊκού Καθηγητή Χρ. Ζερεφού, του Βουλευτή Νότη Μηταράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη, του αναπληρωτή Δημάρχου Αποστόλη Τζιώτη εκπροσώπων των Αρχών και πολλών πιστών, μετά το πέρας της Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Χίου παρέδωσε στον εμφανώς συγκινημένο καπ. Παναγιώτη Τσάκο, που αποπεράτωσε δαπάναις του τις Αγιογραφίες του Ναού, αλά και τις εγγονές του, που τον συνόδευαν, ένα εικόνισμα του "καπετάνιου όλων των πλοίων" του Αγίου Νικολάου.

Τιμήθηκε η ύψωση του Τιμίου Σταυρού στα Καρδάμυλα

Σχετικά Άρθρα

Καθησυχαστικός ο Δήμαρχος, Κώστας Βρατσάνος: Ευτυχώς δεν υπάρχει θαλάσσια ρύπανση
Τρί, 16/01/2018 - 15:34

Πρώτη και επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση προσέγγισης του πλοίου “ΕΚΟ 2” στα Ψαρά, με το Δήμαρχο του νησιού, Κώστα Βρατσάνο, να αναφέρει στο Ράδιο “Α” ότι το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο, όπως είπε, θα εφοδίαζε με καύσιμα το μοναδικό πρατήριο του νησιού και άγνωστο πως, ενώ επιχειρούσε είσοδο στο λιμάνι, μετά τις 7.30 το πρωί , προσάραξε στα αβαθή στην Βόρεια πλευρά.

“Φυσούσε νοτιάς και συνήθως το λιμάνι μας έχει ένα πρόβλημα μ’αυτό τον καιρό”, σχολίασε ο δήμαρχος, λέγοντας ότι εκτός από τα στελέχη του λιμενικού σταθμού Ψαρών που επενέβησαν και το Λιμεναρχείο Χίου έστειλε λιμενικούς στο νησί, απέπλευσε ρυμουλκό για την αποκόλληση του πλοίου και δύτης για να ελέγξει για τυχόν ρήγματα.