Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Την Κυριακή φυτεύουμε 5.000 δέντρα στην Βολισσό

Πέμ, 22/02/2018 - 15:33

5.000 δέντρα, σε πρώτη φάση πεύκα, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλα, όπως δεντρολίβανα, τσικουδιές και χαρουπιές, θα φυτευτούν στο Κάστρο της Βολισσού και σε άλλα σημεία του οικισμού των βορειοχώρων, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΪ, σε συνεργασία με το Δήμο, το Δασαρχείο, το Ράδιο "Α" και άλλους φορείς και συλλόγους.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Αμανής, Βιβή Ποταμούση, έχουν δηλώσει συμμετοχή εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο νησί, σχολεία και σύλλογοι, με στόχο το περιβάλλον γύρω από το Κάστρο να πρασινίσει.

"Η περιοχή έχει καεί τόσες φορές που δεν υπήρχε καμία δυνατότητα φυσικής αναγέννησης", σχολίασε η κα Ποταμούση και προέτρεψε όποιον θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια αναδάσωσης στη συγκεκριμένη περιοχή να βρίσκεται την Κυριακή στις 10 το πρωί στο Κάστρο της Βολισσού.

Από την πόλη της Χίου όσοι θέλουν να μετακινηθούν θα ξεκινήσει λεωφορείο στις 8.30 το πρωί από το Δημαρχείο.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 25/04/2018 - 16:34

 

Κινητοποίηση… χαμηλών τόνων ήταν η σημερινή των εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου, καθώς η συμμετοχή στην απεργία δεν ξεπέρασε το 30% ενώ η συμμετοχή στην κινητοποίηση ήταν ακόμη μικρότερη.

Για τα προβλήματα της υποστελέχωσης σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ Γιάννης Λαμπαδοχυτός, λέγοντας ότι τα πράγματα θα γίνουν ακόμη δυσκολότερα αν δεν ανανεωθούν οι συμβάσεις περίπου 75 εργαζομένων που λήγουν στο τέλος του 2018.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις εργαζομένου νοσηλευτή στην παθολογική κλινική που τόνισε ότι η έλλειψη προσωπικού και τα κτιριακά προβλήματα δυσχεραίνουν το έργο τους.