Τοπικές Μονάδες Υγείας: Θολό τοπίο για την κάλυψη των θέσεων γιατρών

Τετ, 13/09/2017 - 10:50

Μέχρι και την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών των υποψηφίων για πρόσληψη στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, θα φανεί τελικά αν οι γιατροί γύρισαν ή όχι την πλάτη στην συγκεκριμένη προκήρυξη, η οποία ειδικά για τη Χίο προβλέπει δεκαέξι προσλήψεις γιατρών γενικής ιατρικής ή παθολόγων και  4 παιδίατρων.
Γενικότερα, σύμφωνα και με ρεπορτάζ Αθηναϊκών ΜΜΕ, παρά τις υψηλές προσδοκίες του υπουργείου για τη στελέχωση των Μονάδων, το ενδιαφέρον των γιατρών φαίνεται ότι είναι χλιαρό. Στην Αθήνα έχουν κατατεθεί αιτήσεις για το 60% των θέσεων. Εξίσου χαμηλά είναι και τα ποσοστά για τις μονάδες του Πειραιά, ενώ και από το νησί μας, τουλάχιστον από το ντόπιο ιατρικό δυναμικό, δεν φαίνεται να υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον – τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο. Αυτό θα επιβεβαιωθεί ή όχι  μετά το τέλος της εβδομάδας που θα υπάρχει αποτυπωμένο σε μορφή αιτήσεων πρόσληψης.
Να σημειωθεί ότι με την ίδια προκήρυξη προβλεπεται επίσης η πρόσληψη 8 νοσηλευτών, 4 κοινωνικών λειτουργών, 8 διοικητικών υπαλλήλων και 8 επισκεπτριών υγείας.
Μέσω της συγκεκριμένης προκήρυξης προσφέρονται συμβάσεις εργασίας για 4 χρόνια (2+2), με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους και δέσμευση για χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους μετά το 2021.

Σχετικά Άρθρα