Χίος, Παρασκευή 20 Απριλίου

Τραυματισμός από πλακάκια… πατινάζ

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 11/01/2018 - 16:02
Τραυματισμός σε πλακάκια... πατινάζ

Με διάστρεμμα στο πόδι έφυγε με ασθενοφόρο για το Νοσοκομείο συμπολίτισσα μας στις 10.30 π.μ. στην οδό Αργέντη, όταν εξαιτίας πλακακιού… μπάνιου, που υπήρχε σε ένα πεζοδρόμιο, γλίστρησε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Όπως κατήγγειλαν καταστηματάρχες, οι τραυματισμοί στο σημείο αυτοί είναι συχνοί, χωρίς η ιδιοκτήτρια του καταστήματος να ευαισθητοποιείται. Σε ερώτηση μας στην ίδια, μας είπε ότι δεν κατάλαβε το επεισόδιο, που έγινε μπροστά στο μαγαζί της, κάτι που αναστάτωσε πάντως όλη την οδό Αργέντη, μαζί με την έλευση του ασθενοφόρου και ότι το πλακάκι είναι ασορτί με το εσωτερικό του καταστήματος, όπου το πλακάκι είναι το…ίδιο!

Ως γνωστόν πάντως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, δεν επιβάλλεται ένας ενιαίος τύπος πεζοδρομίων, με αποτέλεσμα οι πλάκες που τοποθετούνται σ’ αυτά να είναι στην κυριολεξία δειγματολόγιο, κάτι που εκτός από την χείριστη αισθητική, που δίνει στην Πόλη, καθίσταται σε περίπτωση βροχής επικίνδυνο και το απλό βάδισμα.

Πλακάκι... χειρουργείου στο πεζοδρόμιο
Ολη η οδός Αργέντη αναστατώθηκε

Σχετικά Άρθρα

11.000 ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ 300 Τ.Μ ΣΤΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟ
Πέμ, 19/04/2018 - 15:52

Ανοίγει τις πύλες της η βιβλιοθήκη της Ιεράς Μητρόπολης Χίου , ένα όνειρο ζωής του Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου, το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Απριλίου.

«Πρόκειται για ένα κτήριο 300 τμ  στον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου, πρώην  Εμπορική Τράπεζα, που αγοράστηκε από την Alpha Bank, με χρήματα που συγκεντρώθηκαν από δωρεές αλλά και προσωπικά δώρα προς τον σεβασμιότατο που με την σειρά του τα αποταμίευε για αυτό τον σκοπό», ανέφερε ο δικηγόρος Κώστας Βεργίνας, σε συνέντευξη που δόθηκε στην Ιερά Μητρόπολη.

«Πρόκειται για ένα διακαή πόθο του σεβασμιότατου η ίδρυση αυτής της βιβλιοθήκης από τον πρώτο καιρό της διακονίας του», ανέφερε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

Όλο το κτήριο που θα στεγάσει την βιβλιοθήκη «Αγ.Αγάπητος» ανακαινίσθηκε και εξοπλίστηκε από την Αλεξάνδρα Προκοπίου  περιλαμβάνει 11.000 βιβλία και θα λειτουργεί για το κοινό από την Τετάρτη 25 Απριλίου.

«Στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη να μπορεί να εξυπηρετήσει όλους και ιδιαίτερα σε θέματα Ομηρικών Σπουδών», ανέφερε ο κ.Βεργίνας , συμπληρώνοντας ότι λόγο ευαισθησίας των βιβλίων δεν προβλέπεται να λειτουργήσει δανειστικό τμήμα.

Την παραμονή των εγκαινίων, στον πανηγυρικό εσπερινό του Αγ.Μάρκου Βροντάδου θα εκτεθούν τα λείψανα του Αγ.Βασίλειου, που θα μεταφερθούν την Τετάρτη στον χώρο της Βιβλιοθήκης και αμέσως μετά θα επιστρέψουν στον Αγ.Μάρκο όπου και θα παραμείνουν μέχρι τις 26 Απριλίου.