Τρέχει με... 1.000 ο ημιμαραθώνιος Χίου;

Ρεκόρ συμμετοχών προσδοκά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας Ν. Ντάτης
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 18/08/2017 - 16:04
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην τελική ευθεία για τον 6ο Ημιμαραθώνιο της Χίου, που θα γίνει την Κυριακή 27 Αυγούστου, δεν αποκλείεται ο Σύλλογος Αθλητών Υγείας Χίου να πέσει μέσα στους στόχους του που θέλουν να συμμετάσχουν φέτος στη συγκεκριμένη διοργάνωση 900 με 1.000 άτομα.

Πέρα από ένα αθλητικό γεγονός, ο ημιμαραθώνιος έχει καταστεί σε πόλο έλξης επισκεπτών στο νησί μας, αφού κι αυτή τη χρονιά εκτιμάται ότι αρκετοί θα είναι οι «εισαγόμενοι» δρομείς από Ελλάδα και εξωτερικό (κυρίως Τουρκία) που συνδυάζουν το συγκεκριμένο γεγονός με διακοπές, παρέα με τους φίλους και τις οικογένειές τους.

«Ο ημιμαραθώνιος ξέφυγε από τα όρια της Χίου», επισήμανε σε δηλώσεις του στην «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας, Νίκητας Ντάτης και τόνισε ότι η αξιοποίησή του ως τουριστικό προϊόν είναι στα χέρια του Δήμου και της Περιφέρειας, που τα τελευταία χρόνια συνδράμουν στην όλη προσπάθεια.

Θυμίζουμε ότι την 1η χρονιά στη διοργάνωση συμμετείχαν 220 άτομα και κάθε χρόνο ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Φέτος υπολογίζεται ότι οι εκτός Χίου συμμετοχές θα είναι πάνω από 150 με 200, ενώ εκτός από το σποτ που «τρέχει» στις ιδιωτικές τηλεοράσεις για τον ημιμαραθώνιο, προβολή του, με παράλληλη διαφήμιση του τόπου μας,  γίνεται και στο μετρό.

Σχετικά Άρθρα