Τηρήθηκαν ανελιπώς τα έθιμα
Πέμ, 03/03/2016 - 16:02
Μια ψησταριά είχε στηθεί και φέτος σχεδόν έξω από κάθε κρεοπωλείο, αφού το έθιμο το καλεί η σημερινή μέρα τα τιμάται ιδιαιτέρως από ψητό κρέας στα κάρβουνα, με τη χαρακτηριστική μυρωδιά να “χαϊδεύει” τα ρουθούνια. Βέβαια “χάιδευε” και τα λαρύγγια το οινόπνευμα, οπότε ο συνδυασμός τους ανέβασε το κέφι, που σε μερικές περιπτώσεις ξεκίνησε από το πρωί και κράτησε μέχρι αργά το μεσημέρι. Παρά την κρίση λοιπόν και την αβεβαιότητα, η ευχή “και του χρόνου” ήταν η πιο χαρακτηριστική.